GÜNDEM

İktidar medyasından son KHK'ya itirazlar geldi

Yayınlanan son KHK ile ihraç edilen akademisyenlere Cem Küçük, Yusuf Kaplan, Yıldıray Oğur ve Kemal Öztürk gibi isimlerden itiraz geldi.

İktidar medyasından son KHK'ya itirazlar geldi

Toplamda 4 bin 464 memurun ihraç edildiği Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile üniversitelerden atılan akademisyenler tepkilere neden oldu. 

İhraçlara iktidara yakın bazı gazeteci ve yazarlardan da sert tepki geldi.  Yeni Şafak gazetesi yazarı Yusuf Kaplan Twitter hesabından ihraç kararlarını eleştirdi.

Kaplan, "Şimdi tepem attı! FETÖ'yle ilgisi olmayan tertemiz insanlar ihraç ediliyor! * Olmaz! * Kim yapıyor bu temizliği? ERDOĞAN'IN ALTI OYULUYOR!" "Elbette FETÖ temizlenecek! Ama FETÖ'yle hiç ilgisi olmayanların canı yandı! Kriptolar referandum darbesi yapıyor! BÜROKRATİK DARBE BU! UYARI/YORUM 3 FETÖcü dilekçe veriyor! Rektör ihraç ediyor! Olmaz! Sinsi bir tezgâh var! REFERANDUM DARBESİ BU! MÜDAHALE EDİLMELİ!" dedi.

yusuf kaplan

yusuf kapan

İtiraz edenlerden isimlerden biris de Cem Küçük'tü. Cem Küçük, "Üniversiteden atılanların listesini inceledim. Çok sayıda haksızlık var. Bu işin içinde bir iş var" diye yazdı.

cem küçük

YILDIRAY OĞUR'DAN DA TEPKİ

Yıldıray Oğur da ihraçlara tepki gösterdi. Twitter adresinden, "Bi bildiriyi imzaladıkları için yıllarını akademiye vermiş İbrahim Kaboğlu, Yüksel Taşkın gibi hocaların üniversiteden atılması haksızlıktır" ifadelerini paylaştı.

Bu tweetinin ardından kendisine "Bir bildiri derken? İçeriğinden haberin var değil mi" diye tepki gösteren bir takipçisine Yıldıray Oğur, "Var. O bildiriye karşı yazılar yazdım. Ama bir imza insanların yıllardır emek verdikleri üniversitelerinden atılmalarına gerekçe olamaz" sözleriyle yanıt verdi. Oğur bu sözlerinin ardından da "Haksız bi bildiri devlete hiçbir şey yapmaz ama adaletsizlik yapar. Adalet devletin ziynetidir, devlete adalet yakışır..." diye yazdı.

yıldıray oğur

yıldıray oğur

KEMAL ÖZTÜRK: DUR DEMEK LAZIM ARTIK

Yeni şafak yazarı Kemal Öztürk de akademisyenlerin iharç edilmesine itiraz eden isimlerden oldu. Öztürk ihraçlarda haksızlık olduğunuz yazdı:

"YÖK'ten ihraç edilenler arasında yine haksızlıklar var. En büyük mağduriyetler YÖK ve MEB işlemlerinde oluyor. Dur demek lazım artık"

kemal öztürk

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum