GÜNDEM

İki sonucu paylaştı! Çok tartışılıyordu Abdülkadir Selvi'ye göre o kapı kapanmış!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2019 yılı değerlendirme toplantısını yakından takip ettiğini söyleyen Abdülkadir Selvi, Erdoğan’ın açıklamalarından çıkardığı iki sonucu paylaştı ve 2020’de erken seçimin olmayacağını belirtti.

İki sonucu paylaştı! Çok tartışılıyordu Abdülkadir Selvi'ye göre o kapı kapanmış!

Kurulan ve kurulacak partiler konuşulmaya devam ederken bir de erken seçim mevzusu gündemi meşgul ediyordu...

Abdülkadir Selvi de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2019 yılı değerlendirme toplantısından başlıkları ve çıkardığı iki sonucu bugünkü yazısında kaleme aldı. 2020'de erken seçim olmadığını söyleyen Selvi, "Erdoğan erken seçim yok demedi ama ben o sonucu çıkardım. Çünkü 2020’yi ekonomide şahlanış yılı ilan etti. Erken seçim tartışmalarına kapıyı kapattı." diye yazdı.

Erken seçim için ne dedi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2019 yılını değerlendirip 2020 yılına ilişkin perspektifi ortaya koyduğu basın toplantısını izledim.
Önce Erdoğan’ın açıklamalarından çıkardığım iki sonucu paylaşayım.

1) Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde değişiklik olmayacak. Erdoğan sorunların yüzde 98’inin yeni sistemden değil, eski sistemin alışkanlıklarından kaynaklandığını söyledi.

2) 2020’de erken seçim yok. Erdoğan erken seçim yok demedi ama ben o sonucu çıkardım. Çünkü 2020’yi ekonomide şahlanış yılı ilan etti. Erken seçim tartışmalarına kapıyı kapattı.

Erdoğan’ın mesajlarına gelince...

“2019’da yıkım bekleyenler hüsrana uğradı” dedi. Ekonomide en zorlu dönemin geride kaldığına işaret etti.

2020 yılını ise adeta ekonomi yılı ilan etti. “2020 şahlanış yılı olacak” dedi.

İHA’ları, SİHA’ları anlatırken heyecanına diyecek yoktu. “Atmaca geliyor atmaca” derken, gözlerinden oğlunun askerden geldiği haberini alan annenin mutluluğu okunuyordu.

Ekranda yerli otomobili görünce, evinin önüne ilk arabasını çeken aile reisi kadar heyecanlıydı.

2019 yılını Suriye’de terör koridoru planlarının bozulduğu yıl olarak ilan etti. 2020’de çözümü önceleyen bir tavır ortaya koydu.

Belli ki 2020, Libya yılı olacak. Belli ki Erdoğan, Libya’daki meşru hükümeti ayakta tutmak için elinden gelen her şeyi yapacak. “Ülkemizi Akdeniz sahillerine hapsetme planını bozduk” dedi. Libya’ya asker göndermeyi sürdüreceğimizi söyledi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar