GÜNDEM

İki Ayda Bir Hesabınıza 2000 TL Yatırılacak! Kadınlar ve Ev Hanımları Bu Destek Parasını Kaçırmasın!

Kadınlara yapılan destek ödemeleri için şartlar açıklandı. 2000 TL destek parası için nereye başvuru yapılması gerekiyor? Ev hanımları, devlet tarafından yardımsız kalmayacak. İşte nakdi destek alabilmeniz için kritik detay...

İki Ayda Bir Hesabınıza 2000 TL Yatırılacak! Kadınlar ve Ev Hanımları Bu Destek Parasını Kaçırmasın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kadınlara yönelik sosyal destek ödemelerine kesintisiz devam ediyor. Bu bağlamda kadınlara verilen aylık 1000 TL'ye tekabül eden iki ayda bir 2000 TL'lik destek için şartlar açıklandı. Eğer sizler de bu şartları karşılıyor iseniz başvuru yapmanız halinde kısa süre içerisinde maaşınız bağlanacak. Detaylara ise haberimizde yer verdik. Bakanlıktan gelen güzel açıklama sonrasında maaş ödemelerine ilişkin merak edilenler yanıt buluyor.

Kadınlara 2000 TL Ödeme Şartları!

Kadınlara 2000 TL'lik sosyal destek ödeme şartları arasında eşinin vefat etmiş olma durumu bulunuyor. Eşi vefat eden kadınlar, iki ayda bir nakdi destek alacak. Öte yandan dini nikahlı evlenmiş ve eşi vefat eden ev hanımları bu ödemeden faydalanamayacak. Kadınların başka hangi durumlarda ödemelerden yararlanabileceğine ise yer verdik.

Nereye Başvuru Yapılacak?

Eşi vefat eden ev hanımları, başvuru için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na müracaat etmelidir. Düzenli olarak destek parası alabilmek için başvuru yapılması gerekiyor.

Soru: Eşim vefat ettikten sonra resmi nikahla yeniden evlendim, ödemeden yararlanabilecek miyim?
Cevap: Hayır, yeni evliliklerde eski eşin vefatından doğan destek parası alma hakkı ortadan kalkıyor. Söz konusu ödemeler, son resmi nikah kıyılan evlilikteki vefat durumu için geçerlidir.
Soru: Vefat eden eşimle sadece dini nikahla evlenmiştik. Destek ödemesi alır mıyım?
Cevap: Hayır, yalnızca resmi nikahlı eşinizin vefatı sonrasında 2000 TL'lik destek ödemesini alabilirsiniz.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar