GÜNDEM

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan CHP'ye 'arkası yarın' tepkisi: Darbe iklimini küçümsüyorlar çünkü...

içişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yaptığı görüşmeyi köşesine taşıyan Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi merak edilenleri kaleme aldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan CHP'ye 'arkası yarın' tepkisi: Darbe iklimini küçümsüyorlar çünkü...

İçişleri Bakanı Soylu, CHP'nin 104 emekli amiralin buram buram darbe kokan bildirisine destek vermesinin perde arkasında devamında gelecek olaylar ve kadroları koruyup kollama çabası olduğunu söyledi. Bakan Soylu, "CHP'nin darbe iklimini küçümseyerek meşrulaştırmaya çalıştığını" belirtip, "Çünkü, ‘arkası yarın’ı düşünüyorlar. Bir sonraki için kadroları muhafaza etmeye çalışıyorlar" dedi. 

İşte o yazı... 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emekli amirallerin darbe tehdidi içeren bildirileri hakkındaki yaklaşımını sanıyorum şu cümle çok net bir şekilde özetliyor. Erdoğan, AK Parti MYK toplantısında, “Bunlar sadece 104 emekli amiralden ibaret değil” diyor. CHP’nin bu işin tam göbeğinde olduğunu söylüyor.

CHP ETKİSİ

Erdoğan, AK Parti grubundaki konuşmasında da bildiriyi yayınlayan amirallerle CHP arasındaki ilişkiye özel bir yer ayırdı. “Çok açık net olarak söylüyorum. Bu emekli generallerin merkezinde CHP’nin kendisi vardır” diye konuştu.

FAHRETTİN ALTUN ADINI KOYDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile konuştum. Neyi konuştun diyeceksiniz. AK Parti grubunda başka bir gündem yoktu ki? Emekli amirallerin bildirisi tartışılıyordu. Bildiriye dikkati çeken ilk çıkışı yapan İletişim Başkanı Prof.Dr. Fahrettin Altun’la da sıcağı sıcağına verdiği tepkiyi değerlendirdik. Fahrettin Altun, ilk andan itibaren gece yarısı bildirisinin adını koydu. Darbe tehdidini deşifre etti.

Yazının devamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar