GÜNDEM

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Nagehan Alçı'ya konuştu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terörle mücadele konusunda Habertürk yazarı Nagehan Alçı'ya konuştu. Soylu'nun Alçı'ya aktardığı bilgilere göre, güvenlik kulesi sayısını 17'den 22'ye çıkarmak gibi bir hedefin olduğu belirtildi. Alçı ayrıca Soylu'nun terörle mücadele konusundaki başarısına değindi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Nagehan Alçı'ya konuştu

Terörle mücadelede yapılan iki önemli yenilik

Türkiye maalesef ciddi terör tehdidi altında bulunan bir ülke. Son dönemde neredeyse her gün bomba yüklü araç ya da eylem hazırlığında terörist yakalanıyor. Bu haberlere bakıp geçiyoruz. Oysa sivilleri hedefleyen bu terörist saldırılar başarılı olsa yaşanacak acıları tahayyül bile edemiyorum… 1 Ocak 2017 Reina saldırısından bugüne Türkiye bu bağlamda çok başarılı bir sınav veriyor. Bu huzur ve güven ortamı sayesinde Türk turizmi rekor üzerine rekorlar kırıyor. Biliyorsunuz Güneydoğu’da da yakın zaman öncesine kadar kalekol inşaatlarını konuşuyorduk. Mart ayında bunların yerini güvenlik kulelerinin alacağı söylendi. Kulelerle ilgili son durumu ben de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu arayıp sordum...

KULELER NEYİ DEĞİŞTİRDİ?

Süleyman Bey’in bana aktardığına göre faaliyette olan güvenlik kulesi sayısı 17. Hedef bunu 22’ye tamamlamak. Bu kuleler içinde mutfak, banyo, yatakhane gibi birimlerin bulunduğu, yüksek güvenlikli alanlar. Kalekol çok kişili savunma mantığı üzerine kurulmuştu. Ancak terör örgütü 4-5 kişilik gruplar halinde hareket ediyor. Kulelerle daha esnek ve küçük birimler terörle mücadelenin ana unsuru haline geliyor. Bu da mücadeleye ivme kazandırıyor. Değişen diğer bir önemli nokta ise kullanılan birimler. Daha önce Çevik Kuvvet Bölge Müdürlükleri oluşturulmuştu. Şimdi onun yerini Özel Harekat Bölge Müdürlükleri almış. Strateji, daha esnek hem kırsal hem de şehir hayatı ile uyumlu br taktiği uygulamak.

EĞRİYE EĞRİ, DOĞRUYA DOĞRU DEMEK…

Biliyorsunuz, ben temel insan hakları ve özgürlüklere çok önem verdiğimi sık sık dile getiren bir yazarım ve bu bağlamda Habertürk TV yayınında da Süleyman Soylu ile tartışmışlığımız var. Bakan’ın birçok demecine karşı çıktım.

Fakat Soylu’nun terörle mücadele başarısı ve çalışkanlığını her objektif yazar takdir etmeli. Eğriye eğri, doğruya doğru demek gerekir.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar