GÜNDEM

İbrahim Kiras'tan gündeme damga vuracak hareket yazısı: Galiba erken sevindik!

Karar gazetesi yazarı İbrahim Kiras, ABD ve Rusya'nın terörist başı Mazlum Kobani'ye verdikleri değere dikkat çekerek, güvenli bölgenin "YPG devleti" için güvenlik koridoruna dönüşmek üzere olduğunu kaleme aldı.

İbrahim Kiras'tan gündeme damga vuracak hareket yazısı: Galiba erken sevindik!

Barış Pınarı Harekatı'nda "Türkiye istedini aldı" yorumlarına Karar gazetesi Genel Yayın yönetmeni İbrahim Kiras itiraz etti. İbrahim Kiras, "Galiba erken sevindik" başlıklı yazısında ABD ve Rusya ile imzalanan mutabakatların terör tehdidine karşı güvence oluşturmayacağını iddia etti. 

Mazlum Kobani'ye verilen değer

"Bu çerçevede “dostumuz” Rusya ile “müttefikimiz” ABD’nin en üst seviyedeki yetkililerinin “General Kobani” diye andıkları, birebir görüştükleri, başkentlerinde misafir etmekten çekinmedikleri teröristin durumu anlamlı bir örnek." diyen Kiras, yazısına şöyle devam ediyor:

Siyasi ajandalarını uyguluyorlar

"Biz imzalanan anlaşmalara bakıp güney sınırlarımız boyunca 30 km. derinliğinde bir alan terör örgütlerinden temizlenecek diye seviniyoruz… Buna mukabil, o anlaşmalara imza atan muhataplarımız ise aslında belirli birtakım siyasi ajandalarını başka yollardan hayata geçirmek üzere bir plan uyguluyorlar sanki…"

Sivil “Mazlum Paşa”lar çıkarılamadı

“Kürt Devleti” girişimleri hakkında Türk tarafının kayda değer hiçbir hazırlığının veya “karşı strateji”sinin bulunmadığını savunan yazar, şu ifadelere yer verdi:

"Sözgelimi “General Mazlum”un karşısına “Mazlum Paşa”lar veya daha iyisi “sivil Mazlum”lar çıkarmayı akıl edemeyecekseniz veya bunu yapmaya cesaret edemeyeceksiniz. Rakipleriniz bir hamle yaptıkça siz de o anki şartlara göre rastgele bir hamle yapacaksınız. Sonraki aşamaları hiç hesaba katmayacaksınız."

İbrahim Kiras'ın tüm yazıları

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar