GÜNCEL

İbrahim Kiras: Seçim ne zaman erken olur

Karar Gazetesi yazarı İbrahim Kiras, "Seçim ne zaman erken olur" başlıklı bir yazı kaleme aldı. İlgili köşe yazısını gazeteciler.com üzerinden okuyabilir ve dinleyebilirsiniz.

İşte İbrahim Kiras'ın yazısı:

Türkiye önemli bir seçime giderken önemsiz (!) bir detay görmezden geliniyor. Erdoğan’ın adaylığıyla ilgili hukuki mesele. Anayasanın hükmü açık: Bir kimse en fazla iki defa Cumhurbaşkanı seçilebilir. Ne var ki bu konuda ne muhalefet ne basın ne akademisyenler ve aydınlar itiraza gerek duyuyor.

Bu tutumun da çok anlaşılabilir bir sebebi var: Erdoğan’ın yeniden aday olup olamayacağı konusunda son sözü YSK söyleyecek. 2019’da İstanbul belediye seçimlerinde aynı zarfa atılan dört oydan üçünü geçerli birini geçersiz sayıp seçimi iptal kararı alan kurumun bu konuda nasıl bir hüküm açıklayabileceği tartışma konusu değil. Bundan dolayı muhalefet partileri zaten engel olamayacakları bir hukuksuzluğu gündeme getirerek iktidar cenahının “Bizi sandıkta yenemeyeceklerini bildikleri için yargı katakullisiyle liderimizin önünü kesmeye çalışıyorlar” propagandası yapmasına fırsat vermek istemiyor.

Aydınların ve akademisyenlerin de yaklaşımı üç aşağı beş yukarı aynı minvalde. “Nasıl olsa yargı gücü ellerinde, bunlara itirazın kıymeti harbiyesi yok. Şimdi yegâne yapılacak iş seçimde bu sistemi değiştirmek” düşüncesini savunuyor çoğu.

Oysa bu...

...

YAZININ TAMAMINI DİNLEMEK İÇİN TIKLAYIN

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar