KULİS

İbrahim Kiras nerede yazacak?

Star Gazetesinin yazarlarından ve gazetenin yayın danışmanı İbrahim Kiras, görevden almalara tepki olarak istifa etmişti.

İbrahim Kiras nerede yazacak?
GAZETECİLER.COM - ÖZEL İÇERİK

Ethem Sancak'ın bir süre önce yönetimini devraldığı Star ve Akşam gazetelerinde Star Medya Grubu CEO'su Mustafa Karaalioğlu, Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert ve Akşam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ocaktan bir gece yarısı operasyonu ile görevden alınmışlardı.

STAR'DAN İSTİFA ETTİ

Gazetenin yazarlarından ve Star gazetesinde yayın danışmanı İbrahim Kiras, Twitter hesabından Star'dan ayrıldığını açıklamıştı.

YENİ ADRESİ NERESİ?

İbrahim Kiras'ın yeni adresi belli oldu. Kiras Vatan gazetesi ile anlaştı. gazeteciler.com'un öğrendiği bilgilere göre 8 Aralık Pazartesi günü yazmaya başlayacak olan Kiras, haftada üç gün okurla buluşacak.

İBRAHİM KİRAS KİMDİR?

Şair, yazar ve gazeteci İbrahim Kiras, 1968'da İstanbul'da doğdu.

1990'da Geniş Zamanlar dergisini kurdu, yönetti. 1992'de Ahmethan Yılmaz'la birlikte, "İkişiir" dergisini çıkardı. Ebubekir Kurban'la birlikte, 1993'de Şehir Yayınları'nı kurdu, yönetti.

1994'den itibaren haftalık ve aylık İzlenim dergileri ile Yeni Şafak gazetesinde yayımlamaya başladığı güncel politik yorumlarını son yıllarda Gerçek Hayat dergisinde ve nihayet 8sutun adlı internet sitesinde sürdürdü.

1994'de İz Yayıncılık'tan çıkan şiir kitabının adı da Gerçek Hayat'tır.

Üniversite öğrenciliği döneminde TRT televizyonunda başlayan basın-yayın alanındaki mesleki meşgalesini 1987'den bu yana muhtelif dergi, gazete, televizyon ve radyo kanallarında sürdüren İbrahim Kiras,  Star gazetesinde yayın danışmanı olarak görev yapıyordu.



ÇOK OKUNANLAR