GÜNDEM

İbrahim Kiras: 80 milyon, İsveç'ten hasta kurtaran devleti ile gurur duyuyor

Karar yazarı İbrahim Kiras, İsveç'ten koronavirüs hastası bir Türk vatandaşının kurtarılması ve ülkeye getirilmesini futbolda Avrupa takımlarına karşı aldığımız zaferlerde yaşanan gurura benzetti ve 80 milyonun devleti ile gurur duyduğunu belirtti.

İbrahim Kiras: 80 milyon, İsveç'ten hasta kurtaran devleti ile gurur duyuyor

Sağlık Bakanlığı tarafından ambulans uçak gönderildi ve İsveç'te yaşayan koronavirüs hastası vatandaş kızının çağrıları sonucunda kurtarıldı.

Bu tablo 7'den 70'e herkesi duygulandırdı. 

Konuyu köşesine taşıyan İbrahim Kiras, yaşanan tabloyu futbola benzeterek '80 milyon, devleti ile gurur duyuyor' dedi ve ekledi: İsveç milli takımına kendi sahasında gol atmışçasına bir gurur...

İşte İbrahim Kiras'ın yazısı

...

İsveç olayı da böyle bir örnek: Bir zamanlar Avrupa’nın hasta adamı denilen bu ülke Avrupa’dan hasta vatandaşını kurtarıyor artık!

Olay şöyle cereyan ediyor: İsveç’te yaşayan bir vatandaşımız koronavirüs şüphesiyle hastaneye kaldırılıyor. Test sonucu pozitif çıkıyor ama genel durumu iyi olduğu için hastaneye yatırılmasına gerek duyulmayarak -Türkiye’de de yapıldığı gibi- ilaçları veriliyor ve evde istirahate gönderiliyor.

Bunun üzerine hastanın kızı -bugünkü atmosferde gayet anlaşılır bir şekilde- endişeye kapılıyor ve tweetler atmaya başlıyor. Babasının hastanede tedavi edilmesi gerektiğini, Türkiye’den yardım beklediklerini söylüyor.

Bu çığlığı işiten devletimiz “hasta evde tedavi edilsin” diyen İsveçli doktorlara değil “babam hastanede yatmalı” diyen hastanın kızına hak veriyor.

Nobel Tıp ödüllerini veren İsveç’in tedavi etmekte aciz kaldığı bir Türk vatandaşını Amerikan filmlerinde görmeye alıştığımız türden bir operasyonla tam teşekküllü bir ambulans uçak göndererek ülkesine getiriyoruz.

İsveç milli takımına kendi sahasında gol atmışçasına bir gurur şimdi 80 milyonun hissettiği...

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar