GÜNCEL

İbrahim Kahveci: EYT çöküşü

Karar Gazetesi Yazarı İbrahim Kahveci, "EYT çöküşü" başlıklı bir yazı kaleme aldı. İlgili köşe yazısını gazeteciler.com üzerinden okuyabilir ve dinleyebilirsiniz.

İşte İbrahim Kahveci'nin yazısı:

Yeniden ama bıkmadan-usanmadan yeniden yazacağım.

Ülkemizin ‘Sosyal Güvenlik Sistemi’ çökmüş durumda. Yıllarca ekranlarda ve meydanlarda Kılıçdaroğlu-SSK hikayesi anlatanlar bugün SGK’yı ve sosyal güvenlik sistemimizi batırmış durumdalar.

Battık, evet resmen ilan etmedik ama battık.

Gençlerin geleceğini 3-5 Hazine garantili müteahhide sattık ve şimdi o gençlerin sosyal güvenliğini de batırdık.

Kendimizden geçtik ama o gençlerden ne istiyoruz? Hiç mi gelecek nesiller düşünülmez? Hiç mi TC Devletinin devamı düşünülmez?

Tekrar ilan edeyim: Ben de bir EYT’liyim. Hatta basın-yıpranma payı işleseydi şu anda bir yıldır emekli olmuştum.

Tekrar edeyim: Geçen yıl emekli olsaydım alacağım emekli ücretine bu yılbaşında ve yıl ortasında toplam yüzde 85 enflasyon zammı yapılacaktı. Ve bu zamlar ile 14.250 lira emekli ücretim olacaktı.
Sadece ve sadece 1 yıl EYT yüzünden bekledim ve emekli olamadım. Ne kaybettiğimi söyleyeyim: Şu anda emekli olsam 9.700 lira maaş alabiliyorum.

1 yıllık EYT yüzünden emekli maaşım reel olarak %47 düştü. Bu konu bir yıl vs değil; bir yıllık EYT yüzünden ömür boyu emekli maaşımı yüzde 47 eksik alacağım.

Bu sistemi kuranları, bu sitemi yürütenleri ve bu sistemi savunanlara ben ne diyeyim şimdi....

Hani çalıştıkça emekli maaşı artacaktı? Hani çalışan kazanacaktı?

Resmen kandırıldık; bunu herkes biliyor ama yeniden ilan edeyim.

Benim gibi milyonlarca insan var... Veya ben de o milyonlarca insandan biriyim. Sorun nasıl çözülür diye yeniden belirtmek isteğim için kendi durumumu da ekledim.

Sorun çok ama çok basit aslında.

2008 dandik reformu bir kere rafa kaldıracağız. Maaş bağlama oranı vs olmaz... Ne kadar prim ödediysen emekli olarak alacağın maaş zamanı bağlı olarak verilir.

...

YAZININ TAMAMINI DİNLEMEK İÇİN TIKLAYIN

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar