GÜNDEM

İBB'nin şeb-i arus etkinliğine Fahrettin Altun'dan tepki

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İBB'nin şeb-i arus etkinliklerini ardından başlayan Türkçe Kur'an ve Türkçe ezan tartışmalarına ilişkin açıklama yaptı.

İBB'nin şeb-i arus etkinliğine Fahrettin Altun'dan tepki

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Mevlana'nın ölüm yıldönümü nedeniyle düzenlediği Şeb-i Arus töreninde, kadın-erkek semazenlerin bir arada gösteri yapması ve Kur'an'ın Türkçe okunmasına Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun sosyal medyadan yaptığı açıklamayla tepki gösterdi.

Fahrettin Altun şu ifadeleri kullandı:

Türkiye, yaşamış olduğu onca badireye, inanç hürriyetine getirilen onca engelleme ve kısıtlamaya rağmen, bu toprakların değerlerine inanmış kadrolar tarafından uzun yıllar süren meşakkatli mücadelenin ardından yeniden hoşgörü ve demokrasi diyarına dönüştürülmüştür. Hoşgörü denildiği zaman akla ilk gelen bu toprakların sönmeyen kandili Hazreti Mevlânâ’nın vuslat gecesinde, ne yazık ki bizlere geçmişin kötü hatıralarını yeniden hatırlatacak kahredici bir olay vuku bulmuş, Kur’an’ı Azim’e ve Hz. Mevlânâ’ya büyük bir saygısızlık yapılmıştır. İlahî kelamı nüzûluna aykırı bir biçimde, özünden koparırcasına, sözde semâ gösterisi eşliğinde Türkçe okumak “hoşgörü” kelimesiyle ifade edilecek bir olay değildir. Hoşgörü, her inancı özü ve şekli itibarıyla olduğu gibi kabul etmek ve saygı duymaktır. İslâm, özü ve şekliyle bir bütündür. İslâm’ın kaideleri “hoşgörü” kelimesi altında içi boşaltılacak değerler değildir. Bu saygısızlığa sessiz kalamayız. Bu saygısızlığın hangi hesaplarla yapıldığını çok iyi biliyoruz. Despotik, baskıcı, yasakçı ve her türlü değerin silindiği karanlık geçmişlerini özleyenlere açıkça söylüyoruz; Türkiye, ne pahasına olursa olsun özlemini çektiğiniz o karanlık günlere hiçbir zaman dönmeyecektir.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar