GÜNDEM

İBB Kira Desteği İçin Harekete Geçti! Aylık 4500 TL Ödeme Hesaplara Yatırılacak mı?

Kahramanmaraş depremi sonrasında İBB'nin ağır hasarlı konutlar için çalışma yapacağı ortaya çıkmıştı. Şimdi ise kiracılara 4500 TL'lik destek sunulacağı öğrenildi. Bulundukları evlerden ayrılacak kiracılar için 4500 TL'lik yardım parası ödenecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama geldi.

İBB Kira Desteği İçin Harekete Geçti! Aylık 4500 TL Ödeme Hesaplara Yatırılacak mı?

İBB'nin kira yardımı ile ilgili çeşitli açıklamaları bulunuyor. Öyle ki devletin sağladığı ev sahibilere ve kiracılara yapılacak aylık ödemenin yanı sıra, İBB de olası bir depreme karşı hazırlık çalışmaları yürütmekte. Bu nedenle İBB'den gelecek hamle çok önemli idi. Son zamanlarda gündemde kalan depreme dair belediyeden gelen adımları sizlerle paylaşacağız.

Kira Yardımı İçin Plan Yapıldı!

Kiracıların hasarlı evden çıkması halinde 4500 TL'lik kira desteğinin kendilerine verilmesi yönünde çalışmaların devam ettiği vurgulanıyor. Üstelik TBMM'den de geçecek olası bir düzenleme sonrasında bu süreç daha kolay ilerleyebilir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe'den gelen açıklamalar dikkat çekti. Konuyla ilgili önemli detaylara değindi.

"Özellikle deprem bölgesinde bulunan kişilerin evi ağır hasarlı çıktıysa devlet tarafından kiracıya bildiğiniz gibi tek seferlik taşınma yardımı veriliyor. Biz de aynı uygulamaya devam edeceğiz. Kiracının evi boşaltması anlamında bu 4500 TL’lik kira yardımı verilecek. Bu durumu en riskli binalardan başlayarak uygulayacağız."

İBB Kira Desteğine Nasıl Başvurulur?

İBB'den kira desteği alabilmeniz için yapmanız gerekenler belirtiliyor. Düzenlemenin hayata geçirilmesi ve hesaplara 4500 TL'lik ödeme yatırılması için biraz daha zamana ihtiyaç olabilir. Ancak İBB'nin deprem için acil bir planla kamuoyuna açıklama yaptığı ve bu doğrultuda her türlü desteği sağlayacağı da belirtildi. İstanbul'da yaşanabilecek olası depreme karşı belediyenin hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürdüğü bildiriliyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar