KAYBETTİ

Hüseyin Öztürk kaybetti

Atatürk’ün “Türk” adının bir ırkı değil bir milleti, milliyeti anlattığı bu kadar bilinirken, salt CHP’yi aşağılamak için iftira atmak köşe yazarlığına yakışır mı?..

 Hüseyin Öztürk kaybetti

"Milliyetçilik ne demektir? Milliyet diye bir şey yoktur. Bu dar ve ham görüştür. Nasıl Allah yoksa (Haşa. H.Ö) milliyet de yoktur. Bu ikisi insanlığı menfi düşüncelere bağlayan safsatalardır”. 

* 

Az önce okuduklarınızı Yeni Akit yazarı Hüseyin Öztürk’ün dünkü yazısından alıntıladım… 

Neden yazıyor bunları Öztürk?.. 

İsmet Paşa’nın cumhurbaşkanlığı dönemini kötülemek, aşağılamak için… 

* 

Anlayamadığım şu… 

DP’nin kuruluş felsefesi CHP’nin “ırkçı/milliyetçi” zihniyetiyle mücadele etmek (Nitekim DP’nin devamı olduklarını büyük bir gururla açıklayan Sayın Cumhurbaşkanımız da “Milliyetçiliği ayaklarımın altında ezerim” dememiş miydi?) değil miydi?.. 

* 

Azınlıkları yoksullaştırmak, mallarına mülklerine iş yerlerine el koymak için çıkarılan Varlık Vergisi’ne en çok itiraz, sonradan DP’yi kuracak olan Celal Bayar, Adnan Menderes, Fuat Köprülü ve Refik Koraltan gibi o günkü CHP milletvekillerinden gelmedi mi?.. 

* 

Nasıl olur da demokrat olmayan bir CHP’li “milliyet” diye bir şey olmadığını söyler?.. 

Atatürk’ün “Türk” adının bir ırkı değil bir milleti, milliyeti anlattığı bu kadar bilinirken, salt CHP’yi aşağılamak için böyle bir iftirayı atmak köşe yazarlığına yakışır mı?.. 

DP’nin “ırkçı milliyetçi” olmakla suçladığı hangi CHP Milletvekili Nasıl Allah yoksa milliyet te yoktur” demeye cesaret edebilir ki?.. 

* 

Yapma be arkadaş… 

Yapma yahu… 

Bizler bu köşelerde “geçmişleri kaşıyarak doğru ya da yanlış bilgilerle halkımızı birbirine düşman etmeyin lütfen” diye adeta yalvarırken bu tarz yazıların sırası mı?.. 

* 

Bu kavgacı… 

Bu düşmanlaştırıcı 

Bu bölücü yazısıyla Hüseyin Öztürk kaybetti. 

 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar