GÜNDEM

Hüseyin Gülerce: Gül'ün adını Kılıçdaroğlu'na Biden mi verdi?

Star yazarı Hüseyin Gülerce, Joe Biden'in, Türkiye'deki muhaleti destekleyerek siyaseti dizayn etme söylemlerine bakınca Abdullah Gül'ün, muhalefetin cumhurbaşkanı adayı olması konusunda da hamlelerinin olup olmadığını sorguladı.

Hüseyin Gülerce: Gül'ün adını Kılıçdaroğlu'na Biden mi verdi?

Amerika Birleşik Devletleri'nde Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde demokratların adayı olan Joe Biden'in, yaptığı hadsiz ve kabul edilemez açıklamalara toplumun farklı kesimlerinden tepkiler gelmeye devam ediyor.

Star yazarı Hüseyin Gülerce de Biden'in, söylemlerini bugünkü köşesinde değerlendirdi. Gülerce, Biden'i günümüzün amerikan emperyalizminin sözcüsü olarak tanımlayıp sözlerine şu şekilde devam "Şimdi büyük çoğunluğu arazi olan 1968’in, “Go home Amerika” diye sokaklara dökülen gençlerinin kulakları çınlasın…Bugün Türkiye için en büyük tehlike; ABD’de yönetimi elinde tutan Haçlı/Siyonist ittifakıdır. Biden, doğrudan ABD’yi yönetenlerin sözcülüğünü yapıyor."

Biden'in, konuşmasının; darbeyi teşvik, demokrasi dışı müdahalelere yol vermek ve uluslararası hukuk açısından suç olduğunun altını çizen Gülerce, sözlerine şu satırları ekledi "Muhatabı doğrudan Türkiye’deki muhalefet partileri olduğu halde, başta CHP, Biden’a hak ettiği cevabı vermediler/veremediler. Sade suya tirit açıklamalar bir yana, '7 ay önce söylenmiş sözler, neden şimdi gündeme geliyor, var bunda bir hinlik…' gibi akla ziyan bir zemin oluşturmaya çalıştılar. İktidar üzerine gitmedi ise siz neden görmezden geldiniz?"

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar