GÜNDEM

Hurriyet.com.tr'den flaş açıklama: Bizden değil HDP’den açıklama istenmeli

Hürriyet Gazetesi'nden, Ekrem İmamoğlu'nun Sezai Temelli haberi eleştirisine anında yanıt geldi. Hürriyet, bir açıklama yaparak; "Bizden değil HDP’den açıklama istenmeli" sözleriyle kendini savundu.

Hurriyet.com.tr'den flaş açıklama: Bizden değil HDP’den açıklama istenmeli

Hürriyet, önceki gün internet sitesinde Anadolu Ajansı'ndan aktardığı haberinde, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin sözlerine yer vermişti. Haberin başlığında ise, "İstanbul-Ankara'yı İmamoğlu ile Yavaş değil HDP yönetecek" ifadelerini kullanmıştı.

"Mardinliler Vakfı Buluşması''nda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu ise ''Yok böyle bir laf! Nereden çıktı yalan haberi manşete taşımak? Ayıptır, yazıktır, günahtır! Utanın! Düzeltin kendinizi'' sözleriyle habere tepki gösterince Hürriyet'ten bir açıklama geldi.

 

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli geçen cuma gecesi bir televizyon kanalında yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Anadolu Ajansı'nın yayınladığı habere göre Temelli şunları söyledi, "Hep burada HDP meselesi, HDP ile olan mesafe ve ilişki meseleleri muhalefet partileri için sorun oldu. Mansur Yavaş da bilecek ki seçilmişse HDP oylarıyla seçilmiştir. HDP'lileri yok sayarak, Kürtleri yok sayarak, Ankaralıları yok sayarak siyaset yapamaz. O da işte bizim gücümüzdür. Ekrem İmamoğlu seçilmişse bilecek ki o kentte yaşayan 3 milyon Kürt'ün oyuyla seçilmiştir. Kürtlere rağmen siyaset yapamayacağını bilecektir. Yapmaya çabalarsa zaten siyaseten bir karşılığı olmayacaktır. O kentin belediye başkanı olmayacak, o olsa olsa o kentin kayyumu olur.''

Anadolu Ajansı'nın (AA) servis ettiği bu haberde, Temelli'ye ait olmayan ifadeleri manşete çekerek kullandı. Hürriyet, CNN Türk ve Posta gazetesinin internet siteleri Temelli'nin şu sözleri kullandığını iddia etti:

"İstanbul ve Ankara'yı İmamoğlu ve Yavaş değil HDP yönetecek."

Temelli'nin açıklamasında bu ifadelerin bulunmaması, üç sitenin de tepki görmesine sebep oldu.

hurriyet.com.tr, söz konusu haber için şu açıklamayı yaptı:

"hurriyet.com.tr, Temelli’nin açıklamalarıyla ittifaktaki varlıklarını söylemesi haberini vermiştir. CHP’li adaylar ya da haberi eleştiren çevreler bizden değil HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’den açıklama istemelidirler."

Temelli'den Hürriyet'e yanıt

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli de Hürriyet'in savunmasına yanıt verdi. Halk TV'den Lale Özarslan'a konuşan Temelli, "Neden yalan haber yapıldığını açıklamaları lazım...Bir gazetenin hürriyetin yalan haberini düzeltmemi benden neden ve nasıl bekleyebilirler.. Benim konuşmam ortada ne dediğim ortada" diye konuştu.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar