GÜNDEM

Hürriyet yazarından çocuklara 'sokağa çıkma izni' önerisi

Koronavirüs nedeni ile 18 yaş altı ve 65 yaş üstü kişilere sokağa çıkmak yasaklandı. Hürriyet yazarı Cengiz Semercioğlu da haftalardır evlere kapanan çocuklar için bir öneride bulundu.

Hürriyet yazarından çocuklara 'sokağa çıkma izni' önerisi

Hürriyet yazarı Cengiz Semercioğlu, İspanya'da çocuklar için verilen “temiz hava izni” kararını hatırlattı ve "23 Nisan’da bizde de çocuklara 1-2 saatliğine dışarı çıkma izni verilse güzel olmaz mı?" önerisinde bulundu.

Çocuklar da çıkmalı...

Dün 65 yaş üstü insanımıza hafta sonu birkaç saat de olsa dışarıya çıkma izni verilmesi gerektiğini yazdım, “eve kapanmaktan hastalanacaklar” diyerek...Pek çok okur destek verdi bu öneriye...

Cumartesi- pazar 08.00-12.00 arası sadece 65 yaş üstü sokağa çıksa inanın hepsine büyük moral olur.
Sadece yaşlılar değil düşünmemiz gereken bir de çocuklar var... Geçen gün 5 yaşındaki oğlum uzaktan eğitim sırasında sınıf arkadaşıyla konuşuyordu; “Delireceğiz oğlum evde oturmaktan” diyorlardı birbirlerine...
Şaka yapmıyorum 5 yaşındaki çocuklar bunu konuşuyordu.
Avrupa’nın en ağır faturasını ödeyen ülkelerinden İspanya, çocuklara “temiz hava izni” verme kararı aldı. 18 Mart’tan bu yana karantina altında olan 8 milyon çocuğa konan yasak 27 Nisan’dan itibaren temiz hava alabilmeleri için gevşetilecek.
Birçok çocuğun 40-50 metrekare evlerden haftalardır çıkmadığını söyledi İspanya Başbakanı...
Bizde de durum farklı değil...
23 Nisan’da bizde de çocuklara 1-2 saatliğine dışarı çıkma izni verilse güzel olmaz mı?

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar