MEDYA KÖŞESİ

Hürriyet gazetesinin İngilizlere satışı böyle engellendi! Ertuğrul Özkök yazdı

Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, yıllar önce İngilizlerin Hürriyet’i satın almak istediklerini fakat Ankara’nın buna engel olduğunu yazdı.

Hürriyet gazetesinin İngilizlere satışı böyle engellendi! Ertuğrul Özkök yazdı

Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök'ün bugünkü köşe yazısında hayli uzun ve ilginç bir hikaye var. 

Özkök, yıllar önce şu sıralar ABD'de yargılanan iş adamlarının Hürriyet'i satın almak için yedikleri yemeği yazdı. Satışta el sıkışsalar da Ankara bu satışa engel olmuştu, 

İşte o hikaye: 

1989 yılının sonunda Dolmabahçe’ye yanaşan Lady Ghislaine isimli mega yatın sahibi, işte Kudüs’ün en kutsal mezarlığına gömülen İngiliz medya baronu Robert Maxwell’di. Teknesine en sevdiği çocuğu olan Ghislaine’in ismini vermişti. O gece tekneye gelen iki kişiden biri o dönemde Hürriyet gazetesinin sahibi Erol Simavi, öteki ise yine o dönemde gazetenin genel müdürü olan Özcan Ertuna’ydı... İngiliz medya baronu Hürriyet’i satın almak istiyordu. Erol Simavi de satmak istiyordu. İstediği para 270 milyon sterlindi. Bu da 450 milyon dolara yakın bir paraydı.

1989 AYNI GECE 6. EROL SİMAVİ YOLDA ERTUNA’YI ARIYOR

GECE teknede güzel bir yemek yenmiş ve ayrılmışlardı. Eve dönüş yolunda Erol Simavi arkadaki arabada gelen Özcan Ertuna’yı aramış ve “Fiyatı kabul ettiler” demişti. İkinci ve son görüşme, Maxwell’in Karadeniz turundan sonra Ataköy Marina’da yapıldı. Her şey tamamdı, ancak son dakikada bu satış gerçekleşmedi. O günlerde çok küçük bir arkadaş çevresinde, “Ankara’nın bu satışa engel olduğu” söylentisi yayılmıştı. O gün teknede Robert Maxwell’in oğlu da vardı. Tekneye adını veren kızı ise Londra’daydı. O gece o satış gerçekleşseydi, belki de Türk basın tarihinin gidişatı da değişecekti. Ama Ankara’da biri bunu engellemişti.

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar