MEDYA KÖŞESİ

Hürriyet gazetesinden 68. yıl kutlaması...

Hürriyet gazetesi 68. yaşını kutladı... Hürriyet'in kıdemlileri ödüllendirildi...

Hürriyet gazetesinden 68. yıl kutlaması...

Hürriyet gazetesi, 68. yılını önceki gün düzenlenen törenle kutladı. Gazetede 10 yılla 40 yıl arasında çalışanlar kıdem rozetini alırken Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı da 20. yıl kıdem plaketini Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan’ın elinden aldı.

1 Mayıs 1948’de yayın hayatına başlayan Hürriyet gazetesi, önceki gün HürriyetDünyası’nda 68’inci yılını kutladı. Törene Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğanve eşi Sema Doğan, Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Hürriyet İcra Kurulu Başkanı Çağlar Göğüş, Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin ile Hürriyet gazetesi çalışanları katıldı. 10 yıldan başlayarak Hürriyet’e emek verenlere kıdem rozetleri takıldı, en başarılı haber ve fotoğraf ödüllerine layık görülen gazetecilere ödülleri verildi.

‘VUSLAT, TIRNAĞIYLA KAZIYARAK GELDİ’

Hürriyet gazetesinde 20’nci yılını geride bırakan Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı’ya kıdem ödülünü Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan verdi. Aydın Doğan, Vuslat Doğan Sabancı’ya 20’nci yıl rozetini verirken şunları söyledi: “Mesleğe girdiğimden bu yana geçen 38 yıllık gazetecilik hayatımda birçok arkadaşıma ödül verdim. Çok değerli arkadaşlarım çok güzel ödüller aldı. Ama bugünkü ödül benim açımdan bunların en önemlisi. Çünkü ödül verdiğim Vuslat benim kızım.

Vuslat, bugünkü görevine tırnaklarıyla kazıyarak, hakkıyla geldi. Hürriyet gazetesine başladığında evvela Ankara büroda kısa bir dönem çalıştı. Sonra İstanbul’a gelip reklam bölümünde Ayşe Cemal’in yanında reklam yardımcısı olarak çalıştı. Gazetenin bütün basamaklarında çalıştı, tepeden gelmedi. Yaptığı işlerin hepsini de iyi yaptı, hakkıyla yaptı, güzel yaptı. Kızıma 20 yıllık emeği karşılığında bu ödülü verdiğim için bu akşam çok gururluyum, çok keyifliyim. Ödülü bileğinin hakkıyla alıyor. Bu yaşımda kızımın bu başarısını gördüğüm için ben de gururlanıyorum.”

‘BASIN TARİHİNDE ÖNEMLİ ROL OYNUYOR’

Vuslat Doğan Sabancı da ödülü aldıktan sonra yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Hürriyet, bundan 20 yıl önce çalışmaya başladığımda da aynen 60 yıl evvel olduğu gibi Türkiye’nin en büyük medya markasıydı. Bugün de Türkiye’nin en büyük medya markası.

Hürriyet, Türkiye’nin demokrasi ve siyasi tarihine tanıklık ederken, aynı zamanda basın tarihinde de önemli bir rol oynadı. Hürriyet, çok az kuruma nasip olan liderlik vasıflarına sahip bir gazete.

Kıdem Ödülü’nü Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan’ın elinden alan Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı şöyle konuştu: “Hürriyet, Türkiye’nin demokrasi ve siyasi tarihine tanıklık ederken, aynı zamanda basın tarihinde de önemli bir rol oynadı. Hürriyet, çok az kuruma nasip olan liderlik vasıflarına sahip bir gazete.”

"Hürriyet, gerçekten yaptığı her şeyi lider olarak gerçekleştiren bir kurum. Bunun sebebi, hem bu kurumun DNA’sı ve ruhudur, hem de bu ruhu oluşturan sizlersiniz. Onun için ben 20 yıl içinde Hürriyet’te bütün uzaktan ya da yakından dirsek temasında çalıştığım arkadaşlarıma, bütün Hürriyet çalışanlarına gönülden kocaman teşekkür ediyorum ve tebrik ediyorum.” 

Vuslat Doğan Sabancı, konuşmasının sonunda güçlenen ekip ruhunun önemini de vurgulayarak, “Bunu güçlendirerek devam ettirelim diyorum” dedi ve konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Burada en büyük teşekkürü, bana güvenip bu fırsatı tanıyan babam Aydın Doğan’a ediyorum. Beni eleştirse de hep arkamda durup bana inandı.”

AYDIN DOĞAN: HABERDE YANLI OLAMAYIZ 

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan gazetecilik alanında verilen yılın yayın ödülleri töreninden sonra yaptığı konuşmada ise özetle şunları söyledi: “Ben bir hususu burada üstüne basa basa tekrar söylemek istiyorum. Bütün gazeteciler bunu dinlesinler. Doğru haberi çekinmeden yazarsınız. Haber nereden gelirse gelsin eğer haberiniz doğruysa, arkasında durabiliyorsanız, belgelerle ortaya koyabiliyorsanız, ben onun sonuçlarına katlanırım. Ama ‘Falan yerden duydum’ diyerek, kontrol etmeden, belgesi olmadan tümüyle yoruma dayalı bir şekilde haber yapmak bizim mesleğimizi yaralıyor. Bize de yararı yok.”

‘BİZ BAĞIMSIZ BİR YAYIN GRUBUYUZ’

“Şunu söylüyorum: Düşüncelerimiz ne olursa olsun, biz bağımsız bir yayın grubuyuz. Haberciliğimizi yaparken yanlı olamayız. ‘Mutlaka muhalefet yapacağım’ anlayışıyla haber yazmak mesleğimize fevkalade zarar veriyor. Bize de zarar veriyor. Gazeteci tabii bağımsızdır. Gazeteci tabii istediğini yazar ama gazeteci kinini, intikamını yahut içinden geçen duygusunu habermiş gibi sunamaz. Bunlarda dikkatli olmamız lazım.

Yalan haberden, yoruma dayalı haberden, illa zorlama, eleştirel haberden, kasıtlı haberden, hakaretten uzak durmamız lazım. Bağımsız gazetecilik bu değildir. Belli fikrin devamlı müdafisi olan ideolojik gazeteciler vardır, onlar kendi dünya görüşlerine uygunsa onu doğru diye methederler. Ama bizim siyasi bir angajmanımız yok. Hiçbir siyasi partiye angajmanımız da yok, garezimiz de yok. Biz bağımsızız, yansızız. Mutlaka doğru haber yayınlayın, belgeli haber yayınlayın, kasti olmaktan uzak durun. Bunu hepinizden rica ediyorum.”

Ertuğrul Özkök’e gazeteye katkılarından dolayı teşekkür eden Aydın Doğan, “Ertuğrul benimle 16 yıl Genel Yayın Yönetmeni olarak çalıştı. Gazeteye çok faydalı olmuştur. Ertuğrul’a bu ödülü sevinçle veriyorum” dedi. 

YAYIN ÖDÜLLERİ

En iyi haber ödülü
28 Ocak 2016 tarihinde yayımlanan ve Rusya’nın Türk jetlerince düşürülen savaş uçağının pilotunun öldürülmesinden sorumlu tutup peşine düştüğü Alparslan Çelik’in olaydan sonra Türkiye’de görülmesini kamuoyuna ilk kez duyuran “İstanbul’da ortaya çıktı” haberiyle Fırat Alkaç.

En iyi fotoğraf ödülü
27 Temmuz 2015 tarihinde yayımlanan ve Suriye sınırında sıcak çatışmaların yaşandığı bir sırada bir yandan da hayatın devam ettiğini gösteren “Ateş hattında düğün” fotoğrafıyla Selahattin Sönmez.

En iyi sayfa ödülü
17 Eylül 2015 tarihli Kelebek 6. sayfayla Ramazan Daşçı.


En iyi 360° ödülü
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dünürü Özdemir Bayraktar’ın kalp rahatsızlığından acil hastaneye kaldırıldığını bütün kamuoyuna ilk duyuran haberin, hürriyet.com.tr’de yayımlanmasını sağlaması, bir gün sonra, 13 Mart 2016 tarihinde de gazete için yeni unsurlarla “Nişan günü hastalandı ” başlıklı haberi hazırlaması nedeniyle Toygun Atilla.

(Soldan sağa) Sedat Ergin, Nilüfer Demir, Ramazan Daşçı, Aydın Doğan, Selahattin Sönmez, Fırat Alkaç, Toygun Atilla 

En iyi sosyal medya ödülü
Rıza Zarrab’ın Miami’de tutuklandığını 22 Mart 2016 gece yarısı internette ve hemen ardından gazetede Türkiye’ye ilk duyuran ve sosyal medyada büyük ses getirerek ayın en çok paylaşılan Hürriyet haberleri arasında yer alan “Rıza Zarrab ABD’de tutuklandı” başlıklı haberi nedeniyle Tolga Tanış.

Jüri özel ödülü
1 Eylül 2015 gecesi Bodrum’dan Kos’a umut yolculuğu yapan Suriyelileri taşıyan botun batması sonucu can veren Aylan Kurdi bebeğin, mülteci dramının simgesi, kıyıya vuran ceset fotoğrafıyla, DHA muhabiri Nilüfer Demir.

Ergin Demir, Mahmut Sedat Sungur

40. YIL KIDEM ÖDÜLLERİ
1) Ergin Demir
2) Mahmut Sedat Sungur

35. YIL KIDEM ÖDÜLLERİ
1) Osman Topaç


30. YIL KIDEM ÖDÜLLERİ
1) Ertuğrul Özkök
2) Yılmaz Coşkun
3) Sadık Özdemir
4) Orhan Apaydın
5) Hami Bülent Çağdaş
6) Erdal Şenel
7) Celal Erek


25. YIL KIDEM ÖDÜLLERİ
1)Adnan Polat
2) Ali Ekber Şen
3) Ali Özkaya
4) Bekir Karakoca
5) Bülent Ovacık
6) Erem Turgut Yücel
7) Ergün Ünlüler
8) Kudret Eroğlu
9) Mehmet Satılmış
10) Muammer Elveren
11) Mehmet Muzaffer Göğüş
12) Nilgün Acar
13) Nurettin Kurt
 

20. YIL KIDEM ÖDÜLLERİ
1) Vuslat Doğan Sabancı
2) Deniz Zeyrek
3) Bülent Gürsoy
4) Erkut Çelebi
5) Funda Manavoğlu
6) Gülden Aydın
7) Hilal Bural
8) Sefer Levent
9) Selim Akçin
10) Hilal Ekiz
11) Haydar Ekinci
12) Hüseyin Usta
13) İbrahim Şahin
14) Fevzi Şeker
15) Mustafa Şen
16) Mustafa Yılancı
17) Özcan Özfenerci
18) Özgür Koç
19) Sami Ateş
20) Serhan Türk
21) Şaziye Vardar
22) Tuncay Durmaz
23) Turgut Torun
24) Gül Ata
25) Özcan Merteroğlu 


10. YIL KIDEM ÖDÜLLERİ
1) Fatih Çekirge
2) Ali Çetin         
3) Alper Beyaz
4) Alper Mehmet Kaba     
5) Alper Öztekkök
6) Altan Çalışkan
7) Asil Alp
8) Ahu Kıra
9) Deniz Şahin
10) Neslihan Yavuzalp
11) Aydoğan Serhat Tezcan
12) Ayşegül Doğan
13) Aytaç Duran
14) Bahadır Özgür
15) Ferda Tansi Kavoğlu
16) Barış Çam
18) Birol Korkmaz
19) Büşra Bozok Aytek
20) Can Türk
21) Cenk Ergin
22) Ceyhun Kuburlu
23) Cüneyt Muharremoğlu
24) Engin Erol
25) Ertan Kaçamak
26) Eser Özdemir
27) Faruk Okan Palacı
28) Aysel Alp Süzer            
29) Fevzi Emre Koçan
30) Funda Maviş
31) Hacer Öznur Boyacıoğlu
32) Hakan Tuncay
33) Hasan Acar
34) Hasan Özpaçacı
35) Hasan Tüfekçi
36) Hicabi Tunç
37) Hülya Çoban
38) Hüseyin Tüccar
39) İbrahim Buruş
40) İsmail Eren
41) İsmail Virdiloğlu
42) Kadir Altın
43) Kazım Ataer
44) Kenan Başaran
45) Mehmet Dağalp
46) Tiraje Erginer
47) Murat Çelik
48) Mustafa Kaya
49) Mustafa Tatlıdil
50) Mustafa Uğur Aktuna
51) Mustafa Yılmaz
52) Niyazi Aksoy
53) Onur Baştürk
54) Onur Kortun
55) Pakize Burcu Ültay
56) Ramazan Akbörü
57) Ramazan Eğri
58) Recep Kamil Türkyılmaz
59) Resul Ali Akdemir
60) Sedat Avan
61) Serhat Alkışlıoğlu
62) Soner Taştan
63) Taner Can
64) Taşkın Say
65) Özge Yavuz Üryan     
66) Tuncer Kip
67) Tekin Öztaş
68) Tuncer Kip
69) Turgut Yurtseven
70) Volkan Murat Beyaz
71) Yasemin Yatmaz Ekiciler
72) Yıldırım Gök
73) Yücel Yılmaz
74) Zeynep Çiğdem Uslu

 
EMEKLİ OLANLAR
1) Murat Güner
2) Selda Dabağcılar
3) İlhan Çetinkaya

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar