GÜNDEM

Hürriyet başyazarı Osman Müftüoğlu'ndan maskesiz dolaşanlar için bomba öneri

Koronavirüs rakamları hortladı. Uzmanlar maske ve mesafe kuralını sürekli hatırlatıyor. Hürriyet yazarı Osman Müftüoğlu da bugün kaleme aldığı yazısında bomba bir öneride bulundu. Osman Hoca "Maskesiz dolaşan herkese kırmızı ışıkta geçen araç muamelesi yapılsın. " dedi.

Hürriyet başyazarı Osman Müftüoğlu'ndan maskesiz dolaşanlar için bomba öneri

Maske+mesafe... Korona sonrası hayatta artık bu iki kuralla yaşamayı öğrenmeliyiz. Maske takılması gerektiğini her defasında üzerine basa basa söyleyen Osman Hoca bugün bomba bir öneride bulundu.

"Maskesiz dolaşan herkese kırmızı ışıkta geçen araç muamelesi yapılsın." diyen Müftüoğlu, maskeler takılmazsa günlük vaka rakamlarının aslasıfırlanmayacağını söyledi.

BİR UYARI: MASKESİZ OLMAZ ARKADAŞ

SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca da Dr. Tevfik Özlü ve diğer Bilim Kurulu üyeleri de son günlerde gelişen vaka sayısı artışını endişeyle karşılıyorlar. Haklılar! Ben de aynı kanaatteyim. Bu kötü gelişme hepimizi üzdü. Özellikle Tevfik Hoca’nın söylediği gibi, bu rakamlar bir “uyandırma alarmı” gibi kabul edilmelidir. “Salgın bitti, tehlike geçti” algısı, yerini “Dikkatli olmaya devam edelim” düşüncesine bırakmalıdır. Umalım ki öyle olsun.

ÖNERİM ŞUDUR: Maskesiz dolaşan herkese kırmızı ışıkta geçen araç muamelesi yapılsın. Gerekli kanuni müeyyideler ne ise uygulansın. Çünkü bilelim ki bu işte çözüm maskesiz olmayacak. Maskeler takılmazsa günlük vaka rakamları asla sıfırlanmayacak.

Yazının tamamını okumak için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar