GÜNDEM

Hürriyet başyazarı ilk şartı açıkladı: Moral bozmak yok!

COVID-19 salgınında işler beklediğimiz kadar iyi gitmedi. Vaka sayıları gün geçtikçe artıyor. Hürriyet başyazarı Osman Müftüoğlu da hala bir şansımız olduğunu vekoronavirüsten ölüm oranları kıyaslamasında durumu en iyi ülkelerden biri olduğumuzu söyledi.

Hürriyet başyazarı ilk şartı açıkladı: Moral bozmak yok!

Normalleşmenin başlaması ile birlikte vaka sayıları da artış gösterdi. Maske ve mesafe kuralı hiçe sayılmaya devam ediyor. Hürriyet başyazarı Müftüoğlu da "enseyi karartmamak gerek" dedi ve yapılması gerekeni yazdı:

Bana sorarsanız yeni bir derlenip toparlanma çalışması içine girmenin zamanıdır. Problemi masaya yatırıp yeni ve etkili çözüm önerileri oluşturmamız lazım.

Moral bozmak yok

COVID-19 salgınında işlerin beklediğimiz kadar iyi gitmediği doğru.
Beklentimiz gerçekleşseydi, bugünlerde günlük vaka sayısı 500’ün altına inmeli, yoğun bakımlar iyice tenhalaşmalıydı. Ne var ki ülke genelinden gelen haberler, salgınla maçın ikinci yarısına iyi başlamadığımızı gösteriyor. Bu olumsuz başlangıç için de pek çok faktör öne sürülüyor. O faktörleri hepimiz biliyoruz, yeniden saymaya gerek yok. Şimdi yapılması gereken şu: Bana sorarsanız yeni bir derlenip toparlanma çalışması içine girmenin zamanıdır. Problemi masaya yatırıp yeni ve etkili çözüm önerileri oluşturmamız lazım. Tabii bu arada da bu işleri yaparken enseyi karartmamak ilk şart.

SÜREYİ UZATMAYALIM

Kanaatimce hâlâ biz başarılıyız. Ve hâlâ maçı kazanma şansımız oldukça yüksek. Hatta kesin gibi. Ne var ki daha önce de yazdığım gibi sadece maçı kazanmak bize yetmiyor. Maçın süresi de önemli. Fazla uzatmamak, galibiyeti bir an önce ilan edip vaka sayısını sıfırlayarak sosyal yaşama da ekonomiye de daha derin, güçlü, etkili nefesler aldırmak zorundayız. Bu nedenle de 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in söylediği gibi “Arkamıza değil, önümüze bakma zamanıdır.” Birbirimizi eleştirmeyi ve suçlu aramayı bırakıp çözüme ve başarıya odaklanmalıyız. Rakamlara bakılırsa, koronavirüsten ölüm oranları kıyaslamasında bugünde hâlâ durumu en iyi ülkelerden biriyiz. O rakamları yandaki kutuda bulabilirsiniz.

Yazının tamamını okumak için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar