MEDYA KÖŞESİ

Hürriyet Ayşe Arman tartışmasına noktayı koydu!

Hürriyet yazarı Ayşe Arman'ın para karşılığı röportaj yaptığı haberleri üzerine medya dünyası bunu konuşuyordu. Bugün Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Mehmet Soysal'dan açıklama geldi.

Hürriyet Ayşe Arman tartışmasına noktayı koydu!

İlk olarak Habertürk yazarı Sevilay Yılman'ın gündeme getirdiği bu iddiayı, ardından Habertürk yazarı Fatih Altaylı ve Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç da sürdürmüştü.

Bununla da kalmayan Ayşe Arman tartışması üzerine Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok, “Fiyatınızı söyleyin”, Korkusuz yazarı Ümit Zileli “Bastır parayı al haberi, röportajı”, Sözcü gazetesi yazarı Necati Doğru  “Ayşe parayla yazıyorsa Ahmet kaça yazıyor” başlıklı yazılar yazdı. 

Son olarak Hürriyet'in okur temsilcisi Faruk Bildirici de bu konuyla ilgili daha önce yazdığı bir yazıyı gündeme getirerek sosyal medyadan paylaştı. 

SONUNDA GAZETEDEN AÇIKLAMA GELDİ


Bütün bu polemiklerin ardından Hürriyet gazetesi, yazarı Ayşe Arman’ın para karşılığı röportaj yaptığına yönelik iddialar hakkında bir açıklama yaptı. Açıklamada “Hürriyet Gazetesi ve yazarlarına yöneltilen bu ithamın gerçek dışı olduğunu belirtmek isteriz” denildi.

Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Mehmet Soysal'ın yaptığı açıklamada, gazetenin çeşitli projeler kapsamında paydaş olan kurumlarla reklam ilişkisi içine girdiğini ve gazetenin  ‘haber değeri’ anlayışından ödün vermeden bu işbirliklerini haber içeriği olarak da kamuoyuna ulaştırdığı vurgulandı. 


Bunun dışında yazarlarının herhangi herhangi bir ticari ilişkisinin bulunmadığını belirten Mehmet Soysal, son günlerde yapılan tartışmaların bir "karalama kampanyasının" parçası olduğunu ifade etti.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar