GÜNDEM

Hürriyet Aile'den okula hazırlık rehberi

Aileleri ilgilendiren her konuda bir tıkla bilgiye ulaşanların portalı Hürriyet Aile, bu süreçte anne ve babalara rehberlik etmek için bir yol haritası çıkardı.

Hürriyet Aile'den okula hazırlık rehberi
GAZETECİLER.COM - Okullar çok yakında açılıyor, anne babaların çocuklarının geleceğini etkileyecek bu karar konusunda öğrenmek istedikleri birçok konu bulunuyor.

Aileleri ilgilendiren her konuda bir tıkla bilgiye ulaşanların portalı Hürriyet Aile, bu süreçte anne ve babalara rehberlik etmek için bir yol haritası çıkardı.

Bahçeşehir Koleji ve Nuran Çakmakçı işbirliği ile hazırlanan okul seçim rehberinde anaokulu ve ilkokul birinci sınıfa başlayacak olan öğrenciler için okul değerlendirme kriterleri detaylı bir şekilde yer alıyor.

Güncel içeriğiyle anne ve babaların yaşam rehberi www.hurriyetaile.com, ailelere özel okul seçim kriterlerini değerlendiriyor. Bahçeşehir Koleji'nin desteğiyle hazırlanan okul seçim rehberinin editörlüğünü Hürriyet Gazetesi Eğitim Servis Şefi ve hurriyetegitim.com Yayın Yönetmeni Nuran Çakmakçı üstleniyor.

Çocukların geleceğini doğrudan etkileyecek bu karar konusunda bir yol haritası işlevi üstlenen rehberde anaokulu ve ilkokul birinci sınıfa başlayacak öğrenciler için ayrı ayrı kriterler uzmanlar tarafından değerlendiriliyor. Çocuğun kendini okula hazır hissetmesi, okula alışma, çocuğun yeteneklerine göre okul seçimi, okul seçeneklerinde öne çıkan özellikler, büyükşehirde ulaşım faktörü gibi farklı konular ebeveynlere yol gösteriyor.

Bir okulun olmazsa olmazlarının da listelendiği içerikte beslenme, sağlık, güvenlik, fiziksel koşullar ve akademik yapıda aranan kriterler ele alınıyor.

Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayla Oktay, Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) Destekli İz Çocuk Gelişim Merkezleri Eğitim Koordinatörü Filiz Uzuner Atalay, DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü Çocuk ve Genç Psikolojik Danışmanlık Merkezi'nden uzman klinik psikolog Açelya Şahin Fırat ve Bahçeşehir Kolejleri Rehberlik Koordinatörü uzman psikolog Liana Keşcioğlu da okul seçiminde dikkat edilmesi gerekenler konusunda ailelere bilgi veriyor.

Anne ve babaların okul seçimiyle ilgili sorularını www.hurriyetaile.com/bahcesehirkoleji sayfasından Nuran Çakmakçı yanıtlıyor.

ÇOK OKUNANLAR