GÜNDEM

Hülya Koçyiğit'ten destek geldi! "Öyle kolay değil Cem Yılmaz'lar yaratmak..."

Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu’nda görev alan usta oyuncu Hülya Koçyiğit, yapımcılarla Mars Cinema Grubu arasında yaşanan olayda komedyenlere destek çıktı.

Hülya Koçyiğit'ten destek geldi! "Öyle kolay değil Cem Yılmaz'lar yaratmak..."

Yılmaz Erdoğan, Cem Yılmaz ve Şahan Gökbakar’ın aralarında bulunduğu film yapımcıları biletlerden yeterli pay almadıklarını ve ‘mısır kampanyası’ adı altında haklarının çiğnendiğini belirterek boykot kararı almışlardı. En büyük film dağıtımcısı ve salon işletmecisi Mars Group ise “Cem Yılmaz olmazsa yeni Cem Yılmaz’lar çıkar’’ demişti.

Sinema dağıtımcılarıyla yapımcılar arasında yaşanan ‘promosyonlu bilet uygulaması’ polemiğine Yeşilçam’ın usta ismi Hülya Koçyiğit’ten yorum geldi.

"SİNEMA SEKTÖRÜ ZOR DURUMDA KALIR"

Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu’nda görev alan Hülya Koçyiğit, komedyenlere destek çıkarak sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı:

Filmlerinin toplam hasılatını tüm şeffaflığıyla bilmek yapımcıların en doğal hakkıdır. Ayrıca ‘Promosyon’ adı altında yapılan uygulamalarla bilet fiyatlarındaki kazanç dengesinin bozulması ve çok yüksek maliyetlerle film üreten yapımcıların adil bir paylaşımla kazanç elde edememesi sadece yapımcıları değil; sinema sektörünü zor durumda bırakmaktadır.

"ÖYLE KOLAY DEĞİL..."

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerinden birini hatırlatmak isterim; “Sanatkar, toplumda uzun çaba ve çalışmalardan sonra alnında ışığı ilk duyan insandır.”

Yani anlayacağınız öyle kolay değil Cem Yılmaz’lar, Yılmaz Erdoğan’lar, Şahan Gökbakar’lar, Ata Demirer’ler yaratmak...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar