GÜNDEM

Hulusi Akar, Muharrem Sarıkaya'ya konuştu: S-400'leri kullanmak için aldık, satmak için değil

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD’li bir yetkilinin ‘S-400 hangara kaldırılırsa her şeye açığız’ şeklindeki sözlerine ilişkin "Kullanmak için aldık başka ülkelere satılması gündemde değil" ifadesini kullandı.

Hulusi Akar, Muharrem Sarıkaya'ya konuştu: S-400'leri kullanmak için aldık, satmak için değil

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Türkiye - ABD ilişkileriyle ilgili olarak Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile görüştü.

"Türkiye, ABD yaptırımlarına karşı tepki verecek mi; mütekabiliyet uygulayacak mı? ABD yaptırımları Türkiye’yi ne derece etkiler, bir hasar tespit raporu çıktı mı; önlem olarak ne düşünülüyor?" diyen Sarıkaya, Akar'ın konuya dair açıklamalarını aktardığı yazısına şöyle devam etti:

"Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile sohbetimizin ana eksi bu iki soru çevresinde döndü. Hemen belirteyim, Akar’ın asker duyarlılığı içinde olaya hemen tepki yerine, sakin değerlendirme sonrası cevap vermesine benzer süreç bugün de çalışıyor. Yani, tepkiye tepki üretme çabası yok, yaptırımların ’ölümcül olmayacağı’ görüşünü de açıktan dile getirdi. Bunun yerine durum değerlendirmesi ve seçilmiş Başkan Biden’ın yönetime gelmesi sonrasındaki gelişmeler görülmek isteniyor.

''S-400’Ü GİZLİ SAKLI ALMADIK''

Nitekim Akar, ’Hayat dinamik’ vurgusunu yaptıktan sonra soruya şu karşılığı verdi:

‘ABD’de yönetim, bakanlar, bürokratlar, yapı değişiyor. Önümüzde neler olabilir bakacağız. Bizim durduğumuz yer doğru; S-400’ü gizli saklı almadık. Patriot istedik; NATO’dan Patriot bataryaları geldi ve gitti. F-35 konusunda da geniş yelpaze var; global düşünce ile her tarafa bakıyoruz. Masada her seçenek mevcut…’

(ABD’li bir yetkili ‘S-400 hangara kaldırılırsa her şeye açığız’ dedi…) Mevcut durumumuz, ülkemizin ve milletimizin hava ve füze savunması için aldık süreç devam ediyor kabul testleri, muayeneleri var bunlar devam ediyor. Meseleye tesir eden askeri siyasi, teknolojik faktörler var bunları düşünerek yaptığımız faaliyetler var. Bunlara yönelik planlamalarımız var. Kullanmak için aldık, başka ülkelere satılması gündemde değil.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar