GÜNDEM

Hollanda'da Türk gazetecinin çantası çalındı...

Takvim Haber Müdürü Mevlüt Yüksel'in çantası haber için gittiği Hollanda'daki otelde çalındı.. Çalanın görüntüsü bulundu ancak kendisi bulunamadı!

Hollanda'da Türk gazetecinin çantası çalındı...

Hollanda polisi ülkeye giren Türk gazetecileri adım adım izlemeye aldı...

İqktidar yanlısı olduğunu bildiği gazetecilere her türlü zorluğu çıkaran Hollanda polisi, kirli yöntemlere başvurmaktan da geri durmuyor...

Geçen hafta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Sayan Betül Kaya'yı rehin alan Hollanda polisi, olayı görüntüleyen gazetecileri de darp etmişti...

Hollanda bu sefer de aHaber'de yayınlanan Yaz-Boz programı ekibine her türlü zorluğu çıkardı, yayını sabote etmek için yapmadığını bırakmadı...

HELİKOPTERLE TACİZ ETTİLER

Takvim Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ergün Diler ve yazarı Bekir Hazar'ın sunduğu program için Rotterdam'daki Türk Konsolosluğu'nun arka bahçesi ayarlanmıştı. Ancak Hollanda buna izin vermedi.

Ardından bir Türk restoranından başlayan canlı yayın sırasında Hollanda polisi taciz üstüne taciz yöntemleri denedi.

Yayında görünen ana cadde üzerinden sürekli geçen polisler dışında da ekibin tepesinde de bir polis helikopteri sürekli uçuş yaptı.

Hollandalılar'ın tacizleri içinde üç saatlik yayın yapılırken, esas sürpriz Türk gazetecilerin kaldığı otelde yaşandı...

Takvim'in Haber Müdürü Mevlüt Yüksel, kameraman Taha Hazar ile kaldıkları Pulitzer Otel'e 23.45 civarlarında giriş yaptı. Valizini ve çantasını lobide otel görevlilerine bırakan Yüksel, giriş işlemleri için resepsiyona gitti. Birkaç dakika süren işlemlerin ardından ise özel belgelerinin bulunduğu çantası kayboldu.

Bunun üzerine otelden kamera kayıtları istendi. Görüntülere göre, bir kişi Yüksel'in giriş yaptığı dakikalarda otele giriyor, Mevlüt Yüksel'in sadece özel evrak çantasını alıyor ve otelden çıkıyordu.

Durum polise haber verildi ve polis Mevlüt Yüksel ile kameramanını ifade için karakola çağırıp saatlerce bekletti.

Kamera görüntülerinde hırsız ve bindiği aracın plakası çok net görülüyordu.. Ancak polis hırsızın kim olduğuna dair bu görüntülerin hiçbirini kullanmadan işlem yaptı. Türk gazeteciler ise tüm geceyi karakolda geçirdi. Ve Hırsız haliyle bulunamadı...

BÖYLE GİRDİ

Takvim'in haberine göre, görüntülere göre hırsıza hiç benzemeyen birisi, Yüksel'in ardından Pulitzer Otel'e elinde ceketiyle giriş yaptı.

BÖYLE ÇIKTI

Gizemli kişi saniyeler içinde Mevlüt Yüksel'in evrak çantasıyla beraber otelden çıkış yaparken görüldü. Hollanda polisi ise bu kişiyi tespit edemedi!

BURADA GÜVENDE DEĞİLSİNİZ

Yaz-Boz ekibinin yaşadığı taciz ve hırsızlık olayı sonrası gece, Takvim ekibinin kaldığı otele istihbarat servisi görevlileri de geldi.

Görevlilerden bir tanesi Genel Yayın Yönetmeni Ergün Diler'e "Burada güvende değilsiniz" diyerek üstü kapalı tehditte bulundu.

Hollandalı istihbaratçı "Başka bir otele geçsek güvende olur muyuz? Ya da hangi otelde güvende olabiliriz" sorusuna ise "Burada hiçbir yerde güvenliğinizi garanti edemeyiz" yanıtı verdi. Takvim gazetesi ekibi ise tehditlere rağmen basın özgürlüğünün olmadığı Hollanda'da görevini yaptı. 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar