GÜNCEL

Hıncal Uluç'tan Ömür Gedik'e: İlahi Ömür...

Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç, Hürriyet gazetesi yazarı Ömür Gedik'in Haydar Dümen'e sorduğu soruyu farklı şekilde Gedik'e sordu.

Hıncal Uluç'tan Ömür Gedik'e: İlahi Ömür...

Sık sık gazeteleri ve yazarları eleştiren Hıncal Uluç, bu kez Hürriyet gazetesi yazarı Ömür Gedik'in sorusunu gündemine aldı.

Ömür Gedik'in Haydar Dümen'e sorduğu Mona Lisa sorusunu farklı şekilde Gedik'e soran Uluç, "ilahi Ömür" demekten de geri durmadı. 

İşte Uluç'un yazısı:

Hürriyet'te Savaş Özbey tiryakisi olduğum yeni bir soru cevap dizisi başlattı. Konuğuna cince seçilmiş ikilemler soruyor.. "O mu, bu mu" diye. Bayılıyorum. Geçen hafta sonu, ülkenin en çok okunan yazarlarından Dr. Haydar Dümen'e (Posta) "Yangında bir yavru kediyi mi, yoksa Mona Lisa'yı mı kurtarırsınız" demişti. Dr. Dümen düşünmüş düşünmüş dümeni kırmış.. "İkisi de ufak zaten o zaman ikisini de kurtarırım!" Ömür Gedik kardeşim, hani artık Panter Emel'i solda sıfır bırakan Ömür, köşesinde "Ben olsam, Mona Lisa insanlık mirasıdır falan filan diye düşünmez, direkt yavru kediyi alır, koşa koşa çıkardım oradan" diyor.. "Haydar Dümen de öyle yapardı ama kıvırmış" diyor hatta.. İlahi Ömür?. Şimdi sen bana cevap ver.. Yangın her tarafı sarmış.. Sen ahşap evin daracık odasındasın ve yaşam için birkaç saniyen var. Aşağıda çarşaf açmış komşuların tepesine çatıdan yanar ahşaplar düşüyor. Onların da birkaç saniyesi var çünkü, kaçmak için.. Tam atlayacakken, kenarda yavru kediyi görüyorsun. Ya içeri koşup onu camdan aşağı fırlatacak ama sen yanacaksın, ya da atlayıp hayatını... Hangisini yaparsın?. Üstelik sen Mona Lisa gibi bir insanlık mirası, dünya durdukça durması gereken bir eser de değilsin. Seçimin çok kolay olmalı.. Bu soruyu sormam bile hata ya?. Gene de cevap ver, ama.. Yavru kediyi mi, canını mı?.

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar