GÜNCEL

Hıncal Uluç'tan Mansur Yavaş'a destek Yemeksepeti ve Nevzat Aydın'a tepki!

Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç, Yemeksepeti'nin CEO'su Nevzat Aydın'ın Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin "Lezzet Ankara" adlı uygulamasını eleştirmesine ve onları koruyan isimlere tepki gösterdi.

Hıncal Uluç'tan Mansur Yavaş'a destek Yemeksepeti ve Nevzat Aydın'a tepki!

Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) yeni tip koronavirüs ( Covid-19) salgını dolayısıyla zor zamanlar geçiren lokantaların paket servisleri için sıfır komisyonla aracı olmasına yönelik eleştirilere tepki gösterdi.Uluç, bugünkü köşe yazısının “Bu nasıl gazetecilik!” başlıklı kısmında ABB’nin hayata geçirdiği uygulamayı şöyle özetledi:

İşte o yazı... 

Ankara Büyükşehir Belediyesi "Lezzet Ankara" adlı bir uygulama başlattı. Pandemi yüzünden uzun süre kapalı kalan, sonra sadece "Evlere servis" için açılan, tam açılma beklerken, esas para kazanılan gece yemekleri saatlerinde gene kapalı kalan, iki yıldır neredeyse aç lokantacı esnafına destek olmak için "Lezzet" diye bir uygulama başlatmış.
Lokantacı esnafa verilen siparişleri 0 komisyonla müşteriye götüren bir sistem kurmuş. Böylece zaten 3 otuz para kazanan esnaf, bunun önemli bir yüzdesini kurye şirketlerine komisyon diye vermekten kurtulmuş.
Alkış değil mi?.
Ama milyarlık kurye şirketi Yemeksepeti "Haksız rekabet" diye itiraz etmiş..
Şimdi bazıları Ankara Belediyesi'nin partisine muhalif olduğundan, bazıları itiraz edenin milyarlık bir şirket olmasından dolayı "Güya" itiraz ediyorlar.

Yazının devamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar