GÜNCEL

Hıncal Uluç'tan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sitemkar mektup!

Sabah gazetesi usta yazarı Hıncal Uluç, İstanbul'un trafik sorununu gündeme getirmeye devam ediyor. Uluç, bugünkü yazısında bir kez daha "İstanbul polisi ikinci maaşını servis şirketlerinden alıyor" ifadesini vurgulayarak Süleyman Soylu'ya yazdığı mektupla şikayetlerini sıraladı.

Hıncal Uluç, daha önce de üzerinde durduğu İstanbul trafiği konusunu yine gündemine aldı.

Uluç, İstanbul'da servis araçlarının trafik kurallarını nasıl hiçe saydığını, bu konuda Trafik Müdürü, Emniyet Müdürü ve İstanbul Valisi'nin herhangi bir çalışma başlatmadığının altını çizdi.

Polislerin servis araçlarına herhangi bir yaptırım- ceza uygulamadığını ve servislerin trafik kurallarını çiğnemesine aldırmadığını savunan Uluç, polislerin ikinci maaşlarını servis şirketlerinden aldığını öne sürdü ve Bakan Soylu'ya "Valiniz de teslim onlara, Belediye Başkanınız da.." diyerek sitem etti.

Uluç yazısında "Atalarımız "Sükut ikrardan gelir" demişler.. Yani Sayın Bakanım, senin Valin, senin Emniyet Müdürün, senin Trafik Müdürün bu ağır söylentiyi kabullendi., Sadece sükutu ile değil..
Uygulaması ile de..
Polislerin, İstanbul trafiğinin katili servis araçlarının gözleri önünde kuralları tepelemesi, devleti hiçe saymasına baktılar.." ifadelerini kullandı.

Uluç köşesinden Bakan Soylu'ya şöyle bir çağrıda bulundu:

İstanbul'da karşılaştığı tüm sorunları Günü ve saati siz seçin bir, herhangi bir öğleden sonra, eskortsuz, polissiz, habersiz benim arabama binelim ve sizi dolaştırıp, dediklerimin hepsini birer birer göstereyim..

Kurala meydan okuyanları ve onları seyreden polislerinizi gözlerinizle görün. Görün ki, İstanbul halkı, kurallara bağlı uygar vatandaş neler çekiyor görün, Sayın Bakanım..
Vaktinizi aldım, özür dilerim..
Kusura bakmayın ama, canıma "Tak" etti, her İstanbullu gibi..

Hıncal Uluç'un Süleyman Soylu'ya mektubundan bir kısım:

Sayın Süleyman Soylu, "İstanbul polisi ikinci maaşını servis şirketlerinden alıyor" diye yazdım.
Anlattım.. Servis arabalarının tüm ama tüm trafik kurallarını nasıl hiçe saydıklarını, her gün yüz binlerce vatandaş görüyor.. Vatandaş polisin gözü önünde devleti hiçe sayan servisleri gördüğünü de görüyor ve diyor ki..
"Polisler servislere aldırmıyorlar. Çünkü ikinci maaşlarını servis şirketlerinden alıyorlar.." Aynen bunu yazdım, Sayın İçişleri Bakanım..
Bunu yazdım ve günler, haftalar geçti.. Trafik Müdürü tıs.. Emniyet Müdürü tıs.. Vali tıssss!.
Böyle şey olur mu?.
Atalarımız "Sükut ikrardan gelir" demişler.. Yani Sayın Bakanım, senin Valin, senin Emniyet Müdürün, senin Trafik Müdürün bu ağır söylentiyi kabullendi., Sadece sükutu ile değil..
Uygulaması ile de..
Polislerin, İstanbul trafiğinin katili servis araçlarının gözleri önünde kuralları tepelemesi, devleti hiçe saymasına baktılar.. Bakıyorlar..
Her gün, her saat!.

Hıncal Uluç'un yazısının tamamı

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar