GÜNDEM

Hıncal Uluç'tan Hürriyet'e ve Ahmet Hakan'a sert sözler

Sabah yazarı Hıncal Uluç, Ahmet Hakan'ın haftasonu kaleme aldığı bir yazısına tepki göstererek, "Bu sözler, yazar Ahmet Hakan'ı ve onun yönettiği Hürriyet'i bağımsız gazetecilik ilkelerinin değil, sosyal medyanın yönettiği itirafı..." dedi.

Hıncal Uluç'tan Hürriyet'e ve Ahmet Hakan'a sert sözler

Sabah gazetesi Hıncal Uluç, Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan'a haftasonu kaleme aldığı "Erdoğan Küpeli diye bir adam vardı. Bu adam, bir kadını tehdit edip taciz etti. Bundan dolayı gözaltına alınıp bırakıldı. Sonra? Adam bu sefer başka bir kadını öldürdü, sonra da intihar etti. Eğer ilk vukuatında... Sosyal medyada 'Erdoğan Küpeli tutuklansın' diye bir kampanya yapılsaydı... Ölen kadın, şimdi hayatta olacaktı. Demek ki neymiş? 'Falanca tutuklansın' diye sosyal medyada kampanya yapmak, o kadar da kötü, fena, berbat bir şey değilmiş" ifadeleri nedeniyle tepki gösterdi. Uluç, "Nasıl kurnaz ve ucuz yoldan, "Anayasanın ve tabii devletin temeli, bağımsız yargı gücünü sosyal medya yönetsin" alkışı ve çağrısı yapıyor, alttan alttan.. Ama bu bir itiraf aslında.. Yazar Ahmet Hakan'ı ve onun yönettiği Hürriyet'i bağımsız gazetecilik ilkelerinin değil, sosyal medyanın yönettiği itirafı..." dedi. Uluç şunları kaydetti:

İstiklal Caddesi'nde bir kadının peşinde yürüdüğü için, sadece yürüdüğü için sosyal medya baskısı ile savcılık tutuklu yargılanma isteğiyle mahkemeye sevk etmiş, yargıç da, tüm hukuk kurallarını, emsalleri kenara atıp, sosyal medyaya uymuştu. Üstelik suçu sabit olsa da cezası üç ay iken.. Tabii sosyal medyaya uyan gazete ve yazarlara da uymuştu, Yargı.. (Bu arada o savcıyı alnından öpen bizim Yüksel'e de..) Şimdi, ayni günlerin gazetelerinden "emsal" haberler, Ahmet Hakan ve Yüksel Aytuğ kardeşlerim...

Tüm günahı İstiklal Caddesi kalabalığında bir kadının arkasından yürümek olan bir zavallı, Ahmet Hakan'ın Sosyal Medya Jürisi dediği, Bağımsız Yargı Üstü Trol/ Linççi Ordusu istedi diye, halen tutuklu.. Şimdi bu ülkede adaletin "Bağımsız", bu ülkede adaletin "Adil" olduğunu hâlâ iddia edebilir misiniz?. Al sosyal medyayı arkana her türlü kararı çıkar. Onunla kalsa iyi.. Hürriyet gibi bir gazeteyi, Ahmet Hakan gibi bir yazarı da meslek ilkeleri değil, sosyal medyanın "Tık"ları ve "Like"ları yönetsin.. (Gözlerinden öperim Yüksel.. Bir 90 daha..) Gazeteciliği öldürdük.. Sıra adalete geldi!.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar