GÜNDEM

Hıncal Uluç'tan beIN Sports'a zehir zemberek sözler: Satılmış spikerler!

Sabah yazarı Hıncal Uluç, beIN Sports'un ödemeleri aksatması ve kendisine yönelik protestoyu sansürleyerek ekrana getirmemesi sonrasında kanala zehir zemberek sözlerle tepki gösterdi!

Hıncal Uluç'tan beIN Sports'a zehir zemberek sözler: Satılmış spikerler!

Türkiye Süper Ligi ve 1. Ligi’nin yayıncı kuruluşu beIN Sports, kulüplerin kendisine yönelik protestosunu sansürledi. Kanal, kendisine yönelik protestonun başladığı anlarda ekrana takım kadrolarını getirdi ve kanalın spikeri kadroları anlatmaya başladı. Protestonun nedeniyse beIN Sports'un ödemeleri aksatması. Konuyu bugünkü köşesine taşıyan Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç, beIN Sports'a çok sert tepki gösterdi:

İşte BeIN rezilliği, utancı.. İşte halkın haber alma hakkına ihanet..
BeIN, yani yayıncı kuruluş, kulüplere yapması gereken ödemeleri, federasyonla anlaşmasına rağmen yapmıyor. Maddi bakımdan çöküntü durumdaki kulüpler, asgari ücretle çalışan kulüp işçilerinin paralarını dahi ödeyemiyorlar. Ortaklaşa bir protesto kararı aldılar.
Başlama vuruşunu yapıyorlar ve biri topu ayağında tutuyor. Geri kalan 21 futbolcu da yerinde duruyor. Tam bir dakika..
..ve BeIN, yani yayıncı kuruluş, bu protesto anını ne gösteriyor, ne açıklama yapıyor. Durumu bilmeyen seyirci habersiz, bilgisiz, şaşkın. O an ekranda gördüğü şey işte bu.. Takım kadroları..
..ve BeIN'in "Satılmış spikeri"nin sesini duyuyor sadece.. "Şimdi size takım kadrolarını yeniden gösterelim.." ..ve utanmadan, sıkılmadan o kadroları okuyor. Bileni aptal yerine koyarak.Bilmeyeni "Ne oluyor yahu" diye şaşkın bırakarak.
..ve de bu rezilliği bir tek gazete, tokat gibi manşetlerle BeIN'in suratına vurmuyor.
RTÜK diye ne işe yaradığını kendi üyelerinin bile bilmediği bir kurum var..
Gıkını çıkarmıyor, halkının anayasal hakları gasp edilirken.
Türkiye Futbol Federasyonu, "Kulüpler var diye var olan" kuruluş.
Türk halkı adına futbolu yöneten güya en büyük, ama aslında zerre gücü, itibarı olmayan "Özerk Kamu Kurumu" güya, "Gık" demiyor.. Zaten neye diyor ki, "Olmayan Başkan" Nihat Özdemir..
..ve bu rezillik günlerdir her maç başı sürüyor.. Bakalım daha ne kadar sürecek?.
Kulüpler daha ciddi bir protesto yolu bulana dek herhalde.. Mesela maça çıkmayarak!.
Yayıncı kuruluşa, kendi sırtlarından milyarlar götürme şansı tanımayarak..
.. ve hatta, Federasyona da kafa tutup, kendi liglerini kurana ve kendi aralarında oynama kararı alana dek.. Ne demiş bu ülkenin yüzlerce yıllık uluları..
"Dinsizin hakkından imansız gelir!."
Bu milletin, karantina günlerinde en büyük aile eğlencesi maç seyretmek olan Türk Ulusu'nun insan yerine konarak, insan gibi maç seyretme hakkı yok mu?.
Bu milletin bu hakkına sahip çıkacak, BeIN denen kuruma haddini bildirecek tek kişi yok mu, ülkemizde?.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum