GÜNDEM

Hıncal Uluç'tan AK Parti eğilimli medyaya "Berat Albayrak" eleştirisi

Hıncal Uluç, Berat Albayrak'ın istifasının ardından "AK Parti eğilimli medyayı" eleştirdiği bir yazı kaleme aldı. Uluç, köşe yazılarının yayınlandığı Sabah gazetesini de eleştirilerine dahil etti.

Hıncal Uluç'tan AK Parti eğilimli medyaya "Berat Albayrak" eleştirisi

Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç, bugünkü köşesinde Hazine ve Maliye eski Bakanı Berat Albayrak'a ilişkin bir yazı kaleme aldı.Albayrak ile nasıl tanıştığını söyleyen Uluç, "İnsan Berat'ı tanıdım ve sevdim. İş adamı Berat Albayrak'ı ise hep takdirle ve saygıyla anarım" ifadesini kullandı. Uluç, "AK Parti eğilimli medyayı" da eleştirerek, "Onlar, iktidarın yaptığı çok başarılı işleri anlatmak yerine, kolayı seçtiler.. Muhalefete saldırdılar haberlerde, küfrettiler köşelerde.." ifadelerini kullandı:

Berat Albayrak, inşaat ve özellikle enerji konusunda devleşmiş bu uluslararası holdingin yürütücü yöneticisiydi işte.. Yani, ekonomi bakanlığına getirilmesi için gerekli "liyakat ve güven" şartlarının ikisine de sahipti. Ama bizde, bizim medyada olaylara hep, bir gözünü kapayıp, tek gözle bakmak âdeti olduğu için muhalefet "Damat da damat" deme dışında bir şey yapmadı. Amaçları bir algı operasyonu yaratmaktı, çünkü. Peki, AK Parti eğilimli medya ne yaptı?.
Bir şey diyeyim mi?. Onlar, iktidarın yaptığı çok başarılı işleri anlatmak yerine, kolayı seçtiler.. Muhalefete saldırdılar haberlerde, küfrettiler köşelerde..
Benim gazetem bile, Berat Albayrak'ın, enerji ve ekonomi konusundaki kalıcı başarılarını anlatamadı, doğru dürüst.. Türkiye'nin bir Hıristiyan topluluğu olan Avrupa Birliği'ne alınmayacağı başından beri belliydi. Albayrak onlarla uğraşmadı bile.. Yüzünü Doğu'ya döndü. Çin'e gitti.. Tarihi İpek Yolu'nun başladığı yere..
İpek Yolu boyunca, Avrupa Birliği ile mukayese dahi edilmeyecek ölçüde büyük bir nüfus ve ekonomi yatıyordu.. Güneyden Çin, Hind, Pakistan üzerinden. Kuzeyden ise, Orta Asya Cumhuriyetleri ve Azerbaycan yoluyla.. Kuzeyden demiryolu, Güneyden karayolu ile iki İpek Yolu birden. Harika anlaşmalarla, büyük adımlar attı.. Ama biz, Azerbaycan'ı Kars'a bağlayan demiryolunun açılmasının ne demek olduğunun farkına bile varmadık nerdeyse.. Enerjide durum daha da göz önündeydi. Karadeniz ve Akdeniz'de yapılan petrol ve gaz araştırmalarının, başta Azerbaycan, Orta Asya Türk Devletleri'nin ürettiği petrol ve doğalgazı Avrupa'ya taşıyacak boru hatları anlaşmalarının arkasındaki adamdı Berat Albayrak.. Gidişi ile ilgili tartışmalara girmek istemiyorum. Ben bu yazıyı, teşekkür amacıyla kaleme aldım. Bir Türk vatandaşı olarak, ülkem için yaptıklarına teşekkür ediyorum, Sevgili Berat Albayrak!.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar