MEDYA KÖŞESİ

Hıncal Uluç ülkemizdeki yazar türlerini sıraladı! İşte o liste

Türk medyasının duayen isimlerinden Hıncal Uluç, köşe yazarı bu kadar çok olan bir ülkede köşe yazarı çeşitliliğinin de çok olduğunu söyleyerek yazarları türlerine göre ayırdı.

Hıncal Uluç ülkemizdeki yazar türlerini sıraladı! İşte o liste

Nereden geldi böyle bir liste yapmak Hıncal Uluç'un aklına derseniz, hemen cevap verelim; hani Ahmet Hakan geçenlerde Yılmaz Özdil'in iki farklı "Ahmet Türk" yazısını köşesinde yorumsuz paylaşmıştı ya. 

Hah işte ordan...

"Çok değişik yazar türlerimiz var" deyip başladı sıralamaya Hıncal Uluç...

Kimler yok ki listede... 

Rüzgara göre esenler, parayı verenin düdüğünü çalanlar, skora göre yazanlar, proje yazarları...

Bir de Hıncal Uluç'un sayısını çok az bulup "istisnalar kuralları bozmaz" diyerek sıralamaya koymadığı bir tür var.

Şimdi Hıncal Uluç'un listesine bakan sevgili yazar arkadaşlar, muhtemelen kendilerini o 7 kategorinin hiçbirinde bulamayacak ve okuyunca kendini o azınlık olan 8. kategoriye yakıştıracak. 

İyi de herkes "Yanlış da, doğru da olsa düşündüğünü, sosyal medyada linç edileceğini bilse de inandığını yazan, Akçalı işlere hiç ama hiç girmeyenler" kategorisindeyse, Hıncal Uluç'un bu listede 1. sıraya o maddeyi koyması gerekmez miydi?


Ya Hıncal Uluç yanılıyor, ya da... Ne dersiniz?


İŞTE HINCAL ULUÇ'UN O LİSTESİ...

1- Rüzgara göre esenler.. Genelde iktidarcılardır. Kim iktidarda ise onun borusunu üfler, geçinir giderler.

2- Parayı verenin düdüğünü çalanlar.. İktidar, muhalefet fark etmez. En çok parayı kim verirse onun gazetesine giderler, orda mesela eski patronlarına bile söverler.. Ordan ayrılınca da, eski patronlarına sövdüren patrona söverler, çekinmeden. Sövmek en iyi ve en kolay yaptıkları iş olduğu için, tek meseleleri sövecek hedefi belirlemektir. Bu bol para kazandırır ha..

3- Bunlar yeni türedi.. Sosyal medyaya bakıp, ona göre fikir beyan edenler.. Eee.. Yazılar internette de yayınlanıyor ya.. Mesele en çok "Like" almak olunca, oku sosyal medyayı belirle fikrini..

4- Bu tür, spor sayfalarındadır daha çok.. Skora göre yazanlar. Kazanan haklı, golü atan iyidir.

5- Kişisel sempati ve antipatilerine göre yazanlar. Dostuysan yaşadın. Seni sevmiyorsa bittin..

7- Proje yazarları.. Gazetenin PR bölümü, firma, ya da insanla anlaşır, parayı alır, yazar da o firma ya da kişiyi tanıtır, över.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar