GÜNDEM

Hıncal Uluç, Sözcü ve Yılmaz Özdil'i bombaladı: Bu kimin medyası?

Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç, Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil'in Oruç Reis gemisi için kullandığı argo kelimeyi eleştirdi ve sordu: Bu kimin medyası?

Hıncal Uluç, Sözcü ve Yılmaz Özdil'i bombaladı: Bu kimin medyası?

Oruç Reis gemisinin geri dönüşünü "götün götün" ifadesi ile yazan Yılmaz Özdil ve yazarı olduğu Sözcü gazetesi Türk medyası mı Yunan medyası mı?

Bunu soran Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç...

BUNA HAKKINIZ YOK

Uluç, bu argo ifadeyi sarf edenleri yerden yere vuran Hıncal Uluç, "Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a muhalif olabilirsiniz. Hatta nefret bile edebilirsiniz.. ...Ama "Sırf Erdoğan gitsin de, ister Türk- Yunan savaşı çıksın, ister Türkiye'nin dış itibarı sıfırlansın" demeye, bu ülkenin evladı olarak hakkınız yok." ifadelerini kullandı. 

İşte Hıncal Uluç'un ifadeleri:

"Oruç Reis'i 90 günlüğüne Akdeniz'e gönderip, 30 günde götün götün geri çeken.." diye yazan gazete hangi ülkenin olabilir bir düşünün?.
Hayır.. Hayır.. Aklınıza sakın bir Yunan gazetesi gelmesin.. "Götün götün" diye tarif ettiği çirkin argo ile "Bize saldıran bir Türk(!) gazetesi.. Sözcü.. Yazan da bir Türk (!) yazarı Yılmaz Özdil..
Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a muhalif olabilirsiniz.
Hatta nefret bile edebilirsiniz..
...Ama "Sırf Erdoğan gitsin de, ister Türk- Yunan savaşı çıksın, ister Türkiye'nin dış itibarı sıfırlansın" demeye, bu ülkenin evladı olarak hakkınız yok. Tabii eğer bu ülkenin evladı iseniz..
Sözcü yayınlarına bakıyorum.. Alenen, resmen savaş istiyorlar.. Ege'de savaş çıksın..
Hesapları.. O zaman Erdoğan gider.. İkinci Dünya Savaşı'ndan galip çıkan Churchill bile savaş sonrası ilk seçimde iktidardan düşmedi mi?
Bir gazete, kendi ülkesini ateşe atar mı?. Bir gazete, gerginliklerde ipi koparma yarışı yapar mı?. Savaş mı ister, diplomasiyi mi destekler?.
Meis'e, Sakız'a asker çıkarmış Yunan.. Asker değil, tüm Yunan ordusunu çıkarsalar ne yazar?.
Sonucu belli savaşı açar mı Yunan siyasetçisi..
Arkalarında İngiltere ile geldiler İzmir'e..
Sonunda ne oldu?. Bütün ordunu kurşuna dizdiler.
Kelleyi güç kurtaran Venizelos, Mustafa Kemal'i Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterdi. Çünkü Atatürk, ilk barış elini, yendiği, kovduğu Venizelos'a uzattı.
Devlet adamlığı buydu.. Ezeli düşman değil, dost komşular lazımdı Türkiye'ye..
Ya Cumhuriyet.. Her zaman bir parçası olmakla gurur duyduğum Cumhuriyet'i artık elime almak istemiyorum..

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 2 yorum