GÜNDEM

Hıncal Uluç, sinema yazarlarını fena iğneledi...

Gazetelerin sinema yazarlanının sanat içerikli filmleri izleyip yazmaktan kaçındıklarını belirtip, "Onları yazmaya utanıyor olmalılar" dedi...

Hıncal Uluç, sinema yazarlarını fena iğneledi...

Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç, medya dünyasının sinema yazarlarına fena yüklendi...

Sinema yazarlarının Cem Yılmaz ve Yılmaz Erdoğan gibi popüler isimlerin çektikleri filmleri izleyip yazdıklarını ancak sanat içerikli filmleri izleyip de yazmaktan özellikle kaçındıklarını savunan Hıncal Uluç, "Türk filmi yazmaya utanıyorlar mı?" diye sordu...

Hıncal Uluç, sinema yazarlarına da bir çağrı yaptı: "Sanat(!) filmleri var ya, onları kaleme alsınlar ki, sıradan halkın ne kadar gerzek ve zevksiz, onların ne kadar ayrıcalıklı üst zekâ ve sanatseverler oldukları ortaya çıksın."

İşte Hıncal Uluç'un yazısının ilgili bölümü:

TÜRK FİLMİ YAZMAYA UTANIYORLAR MI?

Bizim büyük gazetelerin sinema eleştirmenleri Türk filmlerine gitmeye ve onları yazmaya utanıyor olmalılar..

Yahu bu nasıl iştir?.

İlle Yılmaz Erdoğan, Cem Yılmaz gibi popüler biri mi oynamalı ki, giydirmek, ya da ballamak için iki satır yazsınlar..

Ya da hiç kimsenin izlemediği o "Sanat(!)" filmleri var ya, onları kaleme alsınlar ki, sıradan halkın ne kadar gerzek ve zevksiz, onların ne kadar ayrıcalıklı üst zekâ ve sanatseverler oldukları ortaya çıksın. Çünkü bir eleştirmenin düzeyi, asla halkın sevdiğini beğenecek kadar düşük olamaz. Onlar ayrıcalıklı, üstün insanlardır, sıradan insanın düzeyine inemezler..

Sevsinler..

"Aşk Uykusu" filmi vizyona gireli iki hafta oldu. Tek satır eleştiri görmedim. Yahu gitmeye ve eleştirmeye tenezzül etmezseniz, Türk sinemasına medya katkısı nasıl olacak?.

Nasıl ilerleyecek sinemamız, efendiler..

Bizahmet utanmayın.. Bizahmet poponuzu kaldırın. Bizahmet yazın ki, Türk sinemasının en gelecek vaat eden yönetmenlerindenken, birden ortadan kaybolan Nisan Akman, yıllar sonraki dönüş filminde nerelere gelmiş ya da gitmiş, bir tartışma çıksın. Nisan da bunlardan bir şeyler çıkarsın..

Yok!.. Tek satır yok.. Ayıptır yahu..

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar