GÜNDEM

Hıncal Uluç neden A Haber'i değil de NTV'yi eleştiriyor?

Milliyet gazetesi yazarı Özay Şendir, Hıncal Uluç için “NTV’ye takık, hep onu yazıyor” demenin haksızlık olacağını savunup, Hıncal Uluç'la ilgili çarpıcı bir ifşada bulundu...

Hıncal Uluç neden A Haber'i değil de NTV'yi eleştiriyor?

Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç'un sürekli NTV'yi eleştirmesinin altında yatan sırrı Milliyet gazetesi yazarı Özay Şendir ifşa etti!..

Hıncal Uluç'un son bir buçuk yılda 24 kez NTV'yi eleştiren yazı yazdığını hatırlatan Özay Şendir, "Hıncal Uluç kendi grubunun kanalı A Haber'i değil de neden NTV'yi eleştiriyor sürekli" diye sordu ve cevabını da şöyle verdi:

Kendi gazetesini neredeyse her hafta eleştiren bir adam olduğu için çekindiğini sanmak doğru olmaz. (...) Hıncal Abi durmadan NTV’yi eleştiriyor çünkü çoğunlukla NTV seyrediyor. İnsan seyrettiği kanalı eleştirebilir en kolay..."

İşte Özay Şendir'in konuyla ilgili yazısı:

BÜYÜK SIRRI AÇIKLIYORUM...

Son 1.5 yılda Hıncal 
(Uluç) Abi, NTV hakkında 
olumsuz 24 tane yazı yazmış.
Bu hafta, NTV’den Korhan Varol, Hıncal Uluç’un yazısının diline ve içeriğine kızdığı için verdiği cevapta yazdı bu bilgiyi. Peki Hıncal Uluç neden TGRT’yi ya da 24 TV’yi ya da kendi çalıştığı gruba ait A Haber’i değil de aralıksız NTV’yi eleştiriyor? Kendi gazetesini neredeyse her hafta eleştiren bir adam olduğu için çekindiğini sanmak doğru olmaz. İşte büyük sırrı açıklama zamanı geldi, çattı:
Hıncal Abi durmadan NTV’yi eleştiriyor çünkü çoğunlukla NTV seyrediyor.
İnsan seyrettiği kanalı eleştirebilir en kolay. Bir düşünün, televizyonda seyretmediğiniz bir dizide olan bitene dair konuşabilir misiniz?
Konuşamazsınız, Hıncal Abi için de aynı durum
 geçerli. Ertuğrul Özkök, muhabir kökenli değildir, Bülent Ecevit’in 1980 darbesinin ardından çıkardığı Arayış Dergisi sayesinde girmiştir medyaya. Ama Hıncal Abi muhabirlikten gelme bir adamdır. Dilini çok sert bulduğunuz ya da haksızlık yaptığını düşündüğünüz zaman arayıp ya da mail atıp sitem etmek, düzeltme istemek haktır ve açıktır da buna.
Ama “NTV’ye takık, hep bizi yazıyor” derseniz, o zaman belki siz de haksızlık ediyor olabilirsiniz.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar