MEDYA KÖŞESİ

Hıncal Uluç, kuzeni Ahmet Taner Kışlalı'yı yazdı: Seni özledim Ahmet

Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç, yıllar önce katledilen hem meslektaşı hem de kuzeni olan Ahmet Taner Kışlalı'yı yazdı.

Hıncal Uluç, kuzeni Ahmet Taner Kışlalı'yı yazdı: Seni özledim Ahmet

Seni özledim Ahmet... 

Aslında her şeyi özetliyor Hıncal Uluç'un bu sözü. 

Hem kuzeni hem meslektaşı hem okul arkadaşı olan Ahmet Taner Kışlalı'ya bu özlem.

Uluç içindeki özlemle beraber Ahmet Taner Kışlalı'yı köşesine taşıdı. 

İşte o yazı :

21 Ekim sevgili Ahmet'in, kardeş kadar yakın kuzenim Ahmet Taner Kışlalı'nın 21'inci ölüm yıldönümüydü.

Bu hafta sonunu, doğumdan başlayarak, ilkokulu ve Mülkiye'yi birlikte okuduğumuz, birlikte gazeteciliğe başladığımız yıllarımızı acı tatlı anılarla beraber yaşadığımız Sevgili Ahmet'e ayırdım. Ahmet kahpece öldürüldüğünde, kızı Nilhan henüz 21 günlüktü.. Onu aradım. "Hiç görmediğin babanı yazar mısın bana" dedim.. Yazdı Nilhan... "Görmediğim Babam Ahmet!.." Sunay Akın, benim yol arkadaşım, can kardeşim Sunay, bir şovunda, Ahmet'i anlatmıştı. "Sunay'dan Ahmet" diye onu özetledim.. ..Ve işte asıl benim için sürpriz.. İlk defa gördüm duydum, okudum..

1994'te vurmuşlardı ya beni.. Benim hastanede baygın yattığım saatlerde Ahmet, o sıralar köşe yazdığı Cumhuriyet'te beni yazmış meğer.. O har gür içinde ne ben okudum, ne okuyan biri haber verdi.. Doktor Erdoğan, taa Frankfurt'larda bulmuş, artık nerden, nasıl bulmuşsa.. Bana yolladı perşembe gecesi.. Okudum ağladım.. Ağladım okudum.. Ve onu da "Ahmet Sayfası'na" koydum.. "Hayatımın Onur Madalyası Ahmet'ten" diye..

Seni özledim Ahmet.. 21 senedir özledim.. Az kaldı..

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar