GÜNCEL

Hıncal Uluç, İsmail Küçükkaya'nın kitabını yorumladı

Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç, İsmail Küçükkaya'nın yazdığı ve ekranlarda sarf ettiği sözleri yorumladı. Özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili kısımlar pek ses getirecek cinsten.

Hıncal Uluç, İsmail Küçükkaya'nın kitabını yorumladı

Fox TV'nin ekran yüzlerinden İsmail Küçükkaya, yazdığı kitabını Hıncal Uluç'a verdi. Uluç, kitaptan ilgisini çeken bölümleri yorumladı. En önemli detay ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili sözleriydi. 

Küçükkaya, Erdoğan ile ilgili söylediği sözlerle "evet eleştiriyoruz ama adam hiç mi bir şey yapmadı?" sorusuna yanıt vermiş oldu. 

Hıncal Ağabey de bu cümleleri köşesine taşıdı.

İşte o yazı:

(Recep Tayyip Erdoğan) Çok sevildiği kadar, çok tepki toplayan da bir lider. Yirmi yıl uzun bir süre.
Kendisi de deneyim kazandı. Ülkeyi dönüştürürken kendisi de dönüştü. Bu süreçler karşılıklıdır. Onunla özdeşleşen bazı somut uygulamaları da kendisinin kişiliği hakkında ipuçları verir.
Mesela kesin ve katı bir sigara karşıtı olması... Sigara ile mücadeleyi hiç bırakmadan sürdürdü, somut ve radikal adımlar attı.
Çok üzerinde durulmaz ama tıpkı sigara gibi duble yollar konusu da Erdoğan siyasetinin en çekici icraatlarından biridir.
Özellikle Anadolu'da tahmin edi- lenden çok daha fazla ses getirdi. Erdoğan böylece kendisiyle özdeşleşen bir icraata imza atmak istedi. Tıpkı Demirel'in barajlarla, Özal'ın liberalleşme ve özelleştirmelerle, Erbakan'ın ağır motor sanayisi ile, Ecevit'in "köy kent" projesiyle özdeşleşmesi gibi.
Sağlık da Erdoğan'ın önceliklerinin başında geliyor. Örneğin şehir hastaneleri...
Çok eleştirildi, finansman modeli yüzünden tepki topladı, ama Covid-19 salgın döneminde Türkiye'nin işini kolaylaştırdı.
Salgınla mücadelede, fedakar sağlık çalışanlarının katkıları unutulmaz. Cumhuriyetin modern, laik, bilimsel ve evrensel eğitim sistemi ve reformları sayesinde yetişen doktorlarımız ve işleyen sağlık altyapımızla kitlesel sağlık sorunlarına karşı ülkemizin gücünü de test etmiş olduk.
Sağlıkta bir husus daha var. İş başına ilk geldiklerinden itibaren özellikle SGK, Emekli Sandığı ve Bağ Kur ayrımını gidermiş olmaları çok isabetliydi.
Bunun dışında cenaze işlemlerindeki halkçı tutum, engelli ve bakıma muhtaç olanlara verdikleri destek de ayrıca dikkate değer.

Bu satırlar, aynen, kelimesi kelimesine, ülkemizin en muhalif televizyonu Fox TV'nin sabah haber programı "Çalar Saat"i yapan gazeteci İsmail Küçükkaya'ya ait..

Yazının tamamı için tıklayın...

*

İktidar eğilimli bir gazetede bu satırları okumak sizi pek şaşırtmaz. Ama şimdi söyleyeceğime şaşıranlar olacak..

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar