GÜNDEM

Hıncal Uluç: 15 Temmuz’da gerçek gazetecilik yapan tek kanal CNN Türk’tür

Sabah Gazetesi yazarı Hıncal Uluç, 15-16 Temmuz gecesi yaşadıklarını kaleme aldığı bugünkü köşesinde o gece gerçek gazeteciliği yapabilen tek kanalın CNN Türk olduğuna değinerek; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ekranda gördüğü anda rahatlıkla uykuya dalmasını ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderlik yönüyle açıkladı.

Hıncal Uluç: 15 Temmuz’da gerçek gazetecilik yapan tek kanal CNN Türk’tür

Sabah Gazetesi yazarı Hıncal Uluç, bugünkü köşesinde 15 Temmuz gecesi Türkiye'nin korkunç bir uçurumdan döndüğünü ifade etti. Ekran başında geçen saatlerin, asır gibi geldiğini söyleyen Uluç,"Haber kanalları birer birer yayından çekilirken bir tek CNN kaldı, normal yayınına devam edebilen. Ekranda başka şeyler oluyordu ama alt yazılarla son gelişmeleri haber veriyorlardı."

Türkiye'nin, o gece bir karanlığa girdiğini hatırlatan Uluç, sözlerine şu satırları ekledi "TRT de düşmüş ve darbecilerin bildirisini okumaya başlamıştı ki, CNN ekranında bir cep telefonda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı gördüm. CNN Genel Müdürü Erdoğan Aktaş, karşı taraftaki evinden kalkışmayı haber almış, hemen patronu Aydın Doğan'ı aramış "CNN'e gitmek zorundayım. Ama köprüler kapalı.Bana teknenizi verir misiniz" demiş ve onunla karşıya geçmişti. Yol kenarlarından sine sine iş yerine ulaşmış ve arkadaşlarına "Mutlak buraya da gelecek ve yayını kesecekler.Bodrumda bir odadan yayını sürdürecek hazırlıkları hemen yapalım" demiş ve çarçabukgizli bir "Yedek Yayın Odası" hazırlanmıştı.
Yukarısı basılıp, darbecilerin eline geçtiğinde, gerçek haberciliğe sadece CNN devam edebilmişti. İşte bu kanalda, Hande Fırat bir mucize yarattı."

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar