GÜNCEL

Hıncal Abi yine çok kızdı! Söyledikleri yenilir yutulur gibi değil!

Sabah yazarı Hıncal Uluç'u bir TRT yayını yine çok kızdırdı. Uluç, 'TRT2 ve TRT Müzik'teki yayının ilan edilen saatten bir saat sonraya kaydırılmasına resmen köpürdü.

Hıncal Abi yine çok kızdı! Söyledikleri yenilir yutulur gibi değil!

Hıncal Uluç, kayda aldığı TRT 2 yayınını izlemek için yaslandı arkasına bastı kumadanının tuşuna ama umduğunu bulamadı. Uluç,yayını neredeyse bir saat ileri kaydırılan kanal için açtı ağzını yumdu gözünü...

"Bu nasıl bir laubalilik, bu nasıl bir seyircisini hiçe saymak, adam yerine koymamak, bu nasıl insanla alay etmektir?."yorumunda bulunan Uluç TRT Müzik'te de durumun değişmediğini söyledi. 

Nedir bu TRT2 ve TRT Müzik'teki ayıp?

Geçen gece evdeyim.. Serpil Bacı'dan not geldi..
"TRT2" de, Atatürk'ün Sevdikleri konseri var."
Dışardaydım. TRT2'de bol tekrarlar var, nasılsa.. Eve gelir gelmez, açtım. Tıkladım.. O gece saat üç civarında filan o konser de tekrar.. Hemen "kayıt" tuşuna bastım, yattım..
Ertesi gece ekranın başına geçtim. Keyifle İzmir Senfoni, İzmir Devlet Operası solistleri ve konuk kemancı Cihat Aşkın'ı izlemek üzere arkama yaslandım.
Bastım tuşa.. Konser monser yok. Bir evvelki program devam ediyor.. Bitmiyor baktım.. "Hızlı" tuşa bastım.. Ekranda kaydın geçen süreleri yazıyor.. 10 dakika, 20 dakika..30.. 40.. Kaydımın tam 49'uncu dakikasında "Konser" nihayet başladı.. Tabii açılış konuşması falan derken, daha üçüncü parça çalarken de kayıt bitti. Kalakaldım, ekran başında..
Yahu yayınının yüzde 80'i, hatta gece, yüzde yüzü bant, video olan bir kanal, gece saat 3'teki yayını nasıl nerdeyse bir saat kaydırır, ilan ettiği programı ekrana yazdığı, seyirciye ilan ettiği saatten bir saat sonra başlatır?.
Bu nasıl bir laubalilik, bu nasıl bir seyircisini hiçe saymak, adam yerine koymamak, bu nasıl insanla alay etmektir?.
TRT Müzik de öyle..
Yahu bu iki kamu kurumunda, yayını ilan ettiği saatte başlatıp, ilan ettiği saatte bitirmek ayıp mı yoksa?.
Meraklısı için gerçekten harika yayınları kaydedip uygun zamanda izlemek, hatta saklamak isteyenlere her defasında bu rezil sürprizi yapmak, o insanların vergileri ile maaş alanlarla dolu koskoca kuruma yakışıyor mu?.
Bu kurum da mı sahipsiz?. Bu kurumda keyfilik, başıboşluk, rezilliğin hesabını soran tek "Yönetici" yok mu?.
Biraz saygı!. Biraz itina!. Biraz özenle "Şıp" diye düzelecek bir şey bu.. Hele bant yayın yapan bir kanalda, şıppadanak düzelir, biri sahiplense..
Zoru başar, harika programlar yap.. Okyanusu geç..
Sonra kolayında rezil ol, git derede boğul!
İşte benim (Parasını ben verdiğim için, hem de nasıl benim) TRT'm!.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar