GÜNDEM

Hilmi Daşdemir Muharrem İnce'nin kuracağı partiye vatandaşın tepkisini yazdı

Muharrem İnce'nin, yeni parti kuracağına dair açıklamalar gelmeye devam ederken; Optimar Araştırma Şirketi Başkanı Hilmi Daşdemir de konu ile ilgili yaptıkları kamuoyu araştırmasının sonuçlarını, seçmenin yeni kurulacak partiye desteğinin ne yönde olduğunu açıkladı.

Hilmi Daşdemir Muharrem İnce'nin kuracağı partiye vatandaşın tepkisini yazdı

Muharrem İnce'nin, CHP'den ayrılıp yeni parti kurma çalışmaları gündemin en çok konuşulan konuları arasında yer almaya devam ediyor.

Optimar Araştırma şirketi Başkanı Hilmi Daşdemir de Star Açık Görüş bölümünde kaleme aldığı yazısında yaptıkları kamuoyu araştırmasının sonunda yeni bir partiye ihtiyaç olduğunu dile getirenlerin AK Parti içerisinde yüzde 9 civarında iken, MHP tabanında yüzde 15, CHP tabanında yüzde 25'lerde, İYİ Parti tabanında yüzde 28'lerde ve HDP tabanında da yüzde 30'lar civarında seyrettiğini açıkladı.

CHP'nin geçmişten bugüne yaşadığı değişimleri, CHP'den ayrılıp parti kuran kişileri de yazısına ekleyen Daşdemir, İnce'nin partisini kurması durumunda seçmenin vereceği desteği ise şu şekilde dile getirdi "'Oy veririm’' oranı yüzde 27.7, fikir beyan etmeyenlerin oranı yüzde 25.7 ve ‘’Oy vermem’’ diyenlerin oranı ise yüzde 46.6 olarak gerçekleşmişti. İnce parti kurduğu takdirde oy vereceğini ifade edenlerin 24 Haziran seçimlerindeki parti tercihlerine baktığımızda AK Parti seçmeni arasında yüzde 5,4, CHP seçmeni arasında yüzde 81, HDP seçmeninden yüzde 25,6, İYİ Parti seçmeninden yüzde 32,5 ve MHP seçmeni arasından yüzde 15,5 idi."

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar