GÜNCEL

Hilal Kaplan'dan İBB yetkililerine sitem: 978 at nerede?

Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan, Adalar'daki 1200 atın İBB tarafından satın alınmasının ardından 860 atın akıbetinin belirsiz olduğunu söyledi. Kaplan, İBB yetkililerine çağrıda bulunarak, bu atların akıbetleri konusunda kamuoyunu bilgilendirmesi gerektiğini söyledi.

Hilal Kaplan'dan İBB yetkililerine sitem: 978 at nerede?

Yerel seçimler öncesi gündem maddelerinden birisi de Adalar'da fayton hizmetinde kullanılan atların içinde bulunduğu vahim durumun düzeltilmesi idi.  İBB yönetimi atları satın almıştı. Son günlerde atların satın alınmasının ardından 860 atın akıbetinin belirsiz olduğu konuşuluyor. Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan konuya dikkat çekerek İBB yetkililerine seslendi. Kaplan, 'Seçilmeden önce hesap verilebilirlik ve şeffaflık sözü verip, sonra da kulağının üstüne yatan İBB yetkilileri, her birine çip takılı olan bu atların akıbetleri konusunda kamuoyunu bilgilendirmelidir' dedi. 

İşte o yazı... 

Yerel seçimler öncesi gündem maddelerinden birisi de Adalar'da fayton hizmetinde kullanılan atların içinde bulunduğu vahim durumun düzeltilmesiydi. Nitekim İmamoğlu'nun da bu konuda net vaatleri vardı.
Bu doğrultuda İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, AK Parti dahil meclisteki tüm partilerin oybirliği ile Adalar'daki 1200 atın İBB tarafından satın alınması kararı almıştı. Böylelikle İBB yönetimine, atları, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve yetiştirici birlikler gibi uygun yerler tarafından sahiplendirilmesi için tam yetki verilmiş oldu.
İBB yetkilileri, atların uygun yerlere sevk edilmesi için İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile görüştü. Müdürlük tarafından 81 il müdürlüğüne yazı yazılarak toplamda mevcut olandan da fazla tam 1341 at talebi gelmiş.

Yazının devamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar