GÜNDEM

Hilal Kaplan'dan Davutoğlu ve Babacan'a gönderme: Günah çıkarma partisi

Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan, Gelecek Partisi ve Deva Partisi liderleri Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın yaptığı konuşmalarda günah çıkardığını belirtti.

Hilal Kaplan'dan Davutoğlu ve Babacan'a gönderme: Günah çıkarma partisi

Hilal Kaplan'ın gündeminde yeni partiler ve genel başkanları vardı. Kaplan, Abdullah Gül, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun yaptıkları her konuşmada geçmişe yönelik günah çıkardıklarını belirtti.

Partilerin isimlerini söylemek için çok uğraşmayın diyen Kaplan, "Günah çıkarma partisi deyin, anlaşılır." ifadesini kullandı. 

İşte Hilal Kaplan'ın yazısı:

Bu üç ismin "koltuk gitti, dava bitti" tavrı dışında bir ortak yönü daha var. Siyaset sahnesindeki yerlerini AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a borçlu olmalarından kaynaklı bir ortaklık aslında. Kendileri ile yapılan röportajlara bakın, ilk refleksleri aynı: AK Parti ile irtibatlı geçirdikleri yıllara dair günah çıkarmak.
Gezi mi? Kalbim protestocularda kaldı.
Darbe mi? Hükümetin yanlışları yüzünden.
Referandum mu? Bize soran olmadı.
"Barış" akademisyenleri? Hep itiraz ettim.
Cumhur İttifakı mı? Görmedim, duymadım, bilmedim.
Madem durum bu kadar vahimdi, Babacan neden partiden istifa için ta Temmuz 2019'u bekledi? Ya da "AK Parti büyük bir davanın adıdır. Eğer bir gün bu davaya ihanet edersem yüzüme tükürün" diyen Davutoğlu neden Eylül 2019'u bekledi?
Söyleyeyim: Çünkü son ana dek Erdoğan'ın partiden izole edilmesi gibi bir ihtimalin gün yüzüne çıkmasını beklediler. Umduklarını bulamayınca da "belki şehre bir ara rejim gelir, biz de payımızı alırız" düşüncesiyle kendi partilerini kurdular.
Ama kimse partilerin adlarını da programlarını da bilmiyor. Zira tek alamet-i farikaları Erdoğan'a ayrı bir muhalefet bloğu oluşturma ihtimalleri ve bu ihtimale sevdalı diğer muhalefet partileri...
O yüzden benden size bir kolaylık olsun: Babacan'ın partisi, Davutoğlu'nun partisi diyerek kendinizi yormayın. "Günah çıkarma partisi" deyin, anlaşılır. Zaten yok birbirlerinden farkları...

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar