GÜNDEM

Hilal Kaplan'dan Biden analizi: Yol çetrefilleşse de tıkanması mümkün değil

Sabah yazarı Hilal Kaplan, ABD seçimlerini Biden'ın önde götürdüğüne dikkat çekerek konuyla ilgili bir değerlendirme kaleme aldı.

Hilal Kaplan'dan Biden analizi: Yol çetrefilleşse de tıkanması mümkün değil

Bugünkü köşesinde Amerikan seçimlerinin Biden lehine sonuçlanacağı kanaatinde bulunan Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan, "Yüksek Mahkeme tekrar sayım kararı alsa bile, bu topun kaleden çıkması zor. O yüzden 15 Temmuz'a "Bilgisayar oyunu sanmıştık"tan tutun, "Türkiye, IŞİD'i destekliyor"a varan iğrenç açıklamalara imza atmış bir ABD Başkanı'na hazır olun" ifadelerini kullandı.

"Dolardaki olağanüstü yükselişten şikâyet edenlerin, Biden'ın olası başkanlığına neden sevindiklerini" anlamadığını söyleyen Kaplan, Halkbank hatırlatması yaparak "Gelir gelmez yapacağı ilk işlerden birisi Trump'ın iki ülke ilişkilerine daha fazla zarar vermesini önlemek için askıya aldırdığı Halkbank dosyasını raftan indirmek olacaktır. Bunun da ekonomimiz için iyi haber olmayacağı kesin" değerlendirmesinde bulundu.

Kaplan'a göre Biden kazansa bile "Bush'tan Obama'ya, oradan Trump'a kadar muhatabı kim olursa olsun ülkesinin menfaatlerini savunmayı başarmış olan Erdoğan ile Türkiye'nin gideceği yol biraz daha çetrefilleşse de tıkanması mümkün değil."

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar