GÜNCEL

Hilal Kaplan yazdı: Salda Gölü'nde neler oluyor?

Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan,' Salda Gölün'de neler oluyor?' başlıklı dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Kaplan, 'Ne zaman ki AK Parti geç de olsa duruma el attı ve göl ile çevresini doğaya duyarlı bir yaklaşımla ihya etti, "çevrecilerimiz" Salda'yı "keşfetti'' dedi.

Hilal Kaplan yazdı: Salda Gölü'nde neler oluyor?

Sabah yazarı Hilal Kaplan, "'Türkiye'nin Maldivleri' olarak anılan Salda Gölü, 2019 yılından önce gündemimizde bile yoktu. Çünkü göl ve çevresi başıboş bırakılmış, her yerde çöplerin olduğu, bakımdan ve ilgiden uzak bir yerdi. Ancak ne zaman ki AK Parti geç de olsa duruma el attı ve göl ile çevresini doğaya duyarlı bir yaklaşımla ihya etti, "çevrecilerimiz" Salda'yı "keşfett" düşüncesini dile getirdi. 

İşte o yazı... 

"Türkiye'nin Maldivleri" olarak anılan Salda Gölü, 2019 yılından önce gündemimizde bile yoktu. Çünkü göl ve çevresi başıboş bırakılmış, her yerde çöplerin olduğu, bakımdan ve ilgiden uzak bir yerdi. Ancak ne zaman ki AK Parti geç de olsa duruma el attı ve göl ile çevresini doğaya duyarlı bir yaklaşımla ihya etti, "çevrecilerimiz"Salda'yı "keşfetti"!

Önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Emine Erdoğan Hanımefendi'nin de himayesine aldığı Burdur ilimizdeki bu tabiat harikasını Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan etti. Eskiden gölün hemen kıyısına kadar inebilen araçlar ve kampçıları engellemek için araçların göl kenarına inişi kapatıldı ve iki kilometre geriye çekildi.Çöpler sadece temizlenmedi, aynı zamanda Sıfır Atık Sistemi kuruldu. Göl çevresindeki derme çatma yapılar temizlendi ve yerine ziyaretçilerin ihtiyaçlarını giderebileceği doğa ile uyumlu ahşap malzemeden yapılar gölün 500 metre ötesine kuruldu. Ayrıca eskiden korunması gereken alan bölümü 44 bin metrekare iken, 7 katına çıkarılıp 295 bin metrekareye yükseltildi.

Yazının devamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar