GÜNCEL

Hilal Kaplan, Sözcü gazetesini hedef aldı!

Hilal Kaplan, Sözcü'yü "Al sana destek" manşetiyle, Aydın'da ciro kaybı için başvuru yapan esnafa 4 lira 63 kuruş destek verildiği haberi üzerinden ateş püskürdü.

Hilal Kaplan, Sözcü gazetesini hedef aldı!

Sabah yazarı Hilal Kaplan, "Al sana destek" manşetiyle, Aydın'da ciro kaybı için başvuru yapan esnafa 4 lira 63 kuruş destek verildiği haberini yapan Sözcü gazetesini "troll"lükle suçladı. 

İşte o yazı... 

Habercilikte hata doğaldır. Çifte teyit almadan, haberi önce verme hevesiyle acele hareket edilebilir. Ancak bir iddianın yalan olduğunu konuyla alakalı bakan bizzat hesabından duyurmuş ise bu yalanda neden ve nasıl ısrar edilebilir?
Adı lazım değil, trol sayfalardan birisi, Aydın'da restoran işleten bir şahsın, devlete yaptığı "ciro kaybı desteği" başvurusu sonucu sadece 4 lira 63 kuruşun banka hesabına yattığını iddia etti. Bakan Mehmet Muş, trol hesap demedi, ciddiye alıp cevap verdi:
"Bilgi yanlışlığını düzeltelim: Gelir kaybı desteğinden hak edilen tutar, ciro kaybı desteği ödemelerinden mahsup edilmektedir. Söz konusu şahsın hak ettiği toplam tutar 3.004,67 olup, kişiye gelir kaybı desteği olarak 3.000 TL ödenmiştir. Yani kişi 3.000+4,63 TL almıştır."

Yazının devamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum