GÜNDEM

Hilal Kaplan: Böke'nin kast ettiği şirketlerden biri Baykar mıdır?

Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan, bugünkü köşesinde CHP'li yöneticilerin gazete kapatmaya, özel şirketleri kamulaştırmaya ilişkin sözlerini değerlendirdi.

Hilal Kaplan: Böke'nin kast ettiği şirketlerden biri Baykar mıdır?

Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan, bugünkü köşesinde CHP'li yöneticilerin gazete kapatmaya, özel şirketleri kamulaştırmaya ilişkin sözlerini değerlendirdi. Kaplan, "Özel sektör dediğiniz Türkiye'deki bütün kaynakları rantla yemiş olan beş şirketten bahsediyorum. Ne müzakeresi yapacağız? Müzakere falan yok. Buraya yazacağız: 'Bunlar artık kamunundur' diyeceğiz ve devam edeceğiz" diyerek bazı şirketleri kamulaştıracaklarına ilişkin mesajına değindi. Bu söylemlere sert tepki gösteren Kaplan, şunları kaydetti:

Sadece devlete iş yapan şirketlerin başında Baykar geliyor mesela. Böke'nin kast ettiği şirketlerden biri Baykar mıdır? Baykar, ürettiği İHA ve SİHA'larla Türk savunma sanayiini ayrı bir seviyeye taşıdı. Ne yapsın Baykar, Türk Devleti için çalışmasın mı? Nedense Böke gibiler, askeriyemiz basit bir tank modernizasyonu için İsrail'in kapısında, drone almak için Amerika'nın kapısında beklerken sorun etmez. Ya da Fransız veya Alman otomobil markalarının montajcısı olmakla yetinen şirketleri de sorun etmez. Ancak yerli otomobil için elini taşın altına koyanlarla olur. Nitekim hedef gösterdiği şirketler içinde "beş babayiğit"lerden olan da bulunabilir.

Böke'ye tavsiyem, derdin ne, hangi şirketlerin bu ülkeye hizmeti sana battı, daha doğrusu hizmet ettiğin devlete battı, onu cesaretin varsa açıkla; derdini tam anlayalım.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar