GÜNDEM

Hikmet Genç'ten sosyal medya düzenlemesine karşı çıkanlara tepki

Sosyal medya üzerinden yapılan çirkin saldırılara tepkiler devam ederken;Akşam yazarı Hikmet Genç, sosyal medya ilgili düzenlemelere karşı çıkanların,çirkin saldırılar olduğu anda tepki vermelerini samimiyetsiz ve timsah gözyaşları olarak gördüğünü ifade etti.

Hikmet Genç'ten sosyal medya düzenlemesine karşı çıkanlara tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sosyal medya düzenlemesiyle ilgili yaptığı açıklamalarının ardından toplumun farklı kesimlerinden açıklamalar gelmeye devam ediyor.

En son Esra Albayrak ve yeni doğan çocuğuna yönelik sosyal medya üzerinden çirkin saldırılar yapıldı ve toplumun farklı kesimlerinden tepkiler geldi.

Akşam yazarı Hikmet Genç ise bugünkü köşesinde, kendisinin de sosyal medya platformalarından saldırılara maruz kaldığını, saldırılar nedeniyle birçok hesabı engellediğini belirterek sözlerine şu şekilde devam etti:"Sonunda isyan ettim ve sosyal medya hesabımda paylaştım;‘Ulan dedim (küfredenlere!), yerim belli yurdum belli. Maçan yiyorsa çık karşıma ne yapacaksan yap. Yemiyorsa saklanma, kimliğinle çık ortaya. Söylediklerinin aynısını mahkemede suratıma söyle.’ Kontrol mekanizması olmadığı için sosyal medya böyle bir mecraya dönüşüyor. İçeridekilerin bazıları bulunuyor. Yurtdışında olanlar ise Twitter’ın insafına kalmış. Yakalananlar için de dünyanın sonu değil. Ağır cezası yok çünkü.”

Yaşanan mağduriyetlerin sona ermesi için düzenlemelerin yapılmasının gerekliliğinin altını çizen Genç, düzenlemelere karşı çıkanların olduğunu belirterek sözlerine şu satırları ekledi: "Anlamadığım şey, bunlara neden karşısınız? Yani, ‘bırakın herkes dilediği gibi küfretsin,taciz etsin, yalan söylesin, itibar suikastı yapsın, nefret suçu işlesin, kin kussun, ulusal güvenliği tehdit etsin ve bunları herkes 24 saat yapabilsin. Böyle mi olsun istiyorsunuz? Bu özgürlük müdür? Sonra “aileye ‘destek twiti’ attık”, “tebrik ediyoruz”, “hakarete karşıyız, bunlar asla kabul edilemez”, falan filan deyip yırtacaksınız öyle mi?”

İşte Hikmet Genç’in o yazısı:

Sosyal medya hayatımızın bir parçası. Hele bizim meslekte kaçışın yok.

Lakin yemediğimiz küfür de yok!..

Tezvirat, küfür, haysiyet cellatlığı, sapıklık, velhasıl her türlü ahlaksızlık var ama. Hem de 24 saat.

Çok söyledik, ‘bir kontrol mekanizması olsun’ dedik.

Sadece küfür etmek için takibe alan namussuzlar otomatiğe bağlamış küfrediyorlar. Binlerce hesabı engellemişliğim vardır. Ama bitmiyorlar.

Yazının tamamı için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar