GÜNDEM

Hikmet Genç'ten CHP'ye Hitler benzetmesi

Akşam gazetesi yazarı Hikmet Genç, CHP'nin tek partili dönemden aldığı baskıcı mirasını tek tek olaylarla açıkladı ve CHP'nin basın özgürlüğünden bahsetmesini Hitler'in faşizme karşı mücadele etmesine benzetti.

Hikmet Genç'ten CHP'ye Hitler benzetmesi

CHP’li isimlerin medya üzerinde kurduğu baskıyı ve tehdit sözlerini hatırlatan Hikmet Genç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 'sözde' ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu'na da sert yüklendi. 

Genç, CHP'nin tavrını da Hitler'e benzetti. 

İşte o yazı:

“Havuz medyasını şiddetle kınıyorum. Ama ben senin boynuna neyi takacağımı çok iyi biliyorum” deyip medyayı yağlı urganla tehdit eden Kılıçdaroğlu’dur… “8 ve 9 Haziran’da ilk işimiz bu kirli gazetelerin tamamına el koymak olacaktır” diyen CHP’nin Gürsel Tekin’idir…

“İsim veriyorum; NTV’yi, Habertürk’ü, Ciner ailesini, CNN Türk’ü, Demirören ailesini takip ediyorum. Gün gelir isimlerini anmaktan bile vazgeçerim.” diyerek bir grup medyayı tehdit eden de İmamoğlu’dur…

Velhasıl Takriri Sükun’dan bu yana CHP’de değişen bir şey olmamıştır… Kılıçdaroğlu “Ülkenin sözde cumhurbaşkanı bir gazeteyi doğrudan hedef gösterip, ‘ben o gazeteyi okumuyorum, siz de satın almayın, okumayın’ diye çağrı yapıyorsa orada medya üzerindeki vesayeti ve baskıyı bir düşünün” diyor. Gece gündüz yalan söyleyip, iftira atan, palavraları deşifre olunca yenisini uyduran CHP medyası orada duruyor. Kimse el koymuyor. Patır patır yalan söylemeye de devam ediyorlar… Çıkmış “medya üzerindeki vesayeti ve baskıyı bir düşünün” diyor. Üstelik utanmadan sıkılmadan ‘sözde cumhurbaşkanı’ diyor. Belli ki hâlâ hazmedememiş.

Sorsan, “CHP demokrasiyi içselleştirmiştir” der?!.. CHP’nin ‘demokrasiyi, basın özgürlüğünü’ savunması, Hitler’in ‘faşizme ırkçılığa’ karşı mücadele etmesi gibidir. Net!..

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar