GÜNCEL

Hikmet Genç: Millet İttifakı mitoz mu bölünüyor

Akşam gazetesi yazarı Hikmet Genç, Millet ittifakında yaşanan, partiden ayrılışlar ve yeni parti kurma girişimlerini ''Mitoz Bölünme''ye benzetti.

Hikmet Genç: Millet İttifakı mitoz mu bölünüyor

Akşam gazetesi yazarı Hikmet Genç, Millet ittifakında yaşanan çatlamalara yönelik, önceden bunların yaşanacağını belirtiğini söyledi. Genç, Millet ittifakının bölünerek daha çok partili bir hal alacağını şimdiden, Muharrem İnce ve Ümit Özdağ'ın partilerinden ayrılarak kendi partilerini kurduğunu ve HDP'li vekillere dair meclise gönderilen fezlekelerin Millet ittifakında kutuplaşmayı artıracağını ifade etti.  

Hikmet Genç, HDP-PKK ve FETÖ beraberliğindeki ittifakın, zaten millete fayda sağlayamacağını söyledi. Genç, Millet ittifakındaki bu çatlak ve ayrılmaları ''Mitoz Bölünme''ye benzeterek bölünerek çoğalıp, ittifakın büyütüleceğini ifade etti. 

İşte o yazı...

Ne çektin be muhalefet!..

Ama ben dediydim "bu nikah tutmaz" diye...

Muharrem İnce parti kuracağı sinyalleri verirken; 'Bir ayağı Kandil'de, bir ayağı Ankara'da, bir ayağı Brüksel'de bir parti olmayacak' demişti...

İstifa ederken de;" FETÖ'cüleri, sorosçuları koruyanlarla yolumu ayırıyorum" dedi...

Ümit Özdağ da, istifa ederken, "İyi Parti İstanbul İl Başkanı FETÖ ile iç içedir" dedi. Aynı zamanda HDP ile yapılan anayasa çalışmalarına işaret etti...

Netice?..

Muharrem İnce ve Ümit Özdağ partilerinden ayrıldılar. Kendi partilerini kuruyorlar...

Ayrılmalarının ortak sebebi HDP/PKK-FETÖ...

Yok efendim demokrasi kayığıymış, demokrasi bileşenleriymiş, zattırı zutturuymuş...

Erdoğan'a karşı hayde bre pehlivan deyüp çıktılar meydâne, şimdi dökülüyorlar dâne dâne...

"Söz konusu Erdoğan'ı devirmekse, memleket teferruattır" kafasıyla oturdular masaya...

Biri masanın başına, diğeri ucuna geçti. Bir ötekini de görünmesin diye masanın altına sakladılar. Bir de yancıları vardı. "Tekkeyi bekleyen çorbayı içer" misali kenarda köşede takıldı.

Yazının devamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar