GÜNDEM

Hesabınızı Hemen Kontrol Edin! Devlet 4337 TL'yi Hesabınıza Yatıracak! Bakanlık Destek Ödemesini Şubat Ayının Kaçında Ödeyecek?

2023 yılı Şubat ayı destek ödemeleri ne zaman hesaba yatırılacak? Vatandaşlar, destek paralarının ödeneceği tarihi bekliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Şubat ayı destek ödemeleri netleşti mi? İşte yardım paralarında son dakika gelişmeleri...

Hesabınızı Hemen Kontrol Edin! Devlet 4337 TL'yi Hesabınıza Yatıracak! Bakanlık Destek Ödemesini Şubat Ayının Kaçında Ödeyecek?

Bakanlığın sağladığı pek çok destek ödemesine dair detaylar tek tek paylaşılıyor. Özellikle de sağlanan imkanlardan biri de evde bakım maaşı oldu. Günlük ihtiyacını karşılayamayan vatandaşlara destek olunması adına evde bakım hizmeti verildiği bilinmekte. Bu hizmeti ise devletin vermiş olduğu aylık ödeme ile de karşılandığı aktarıldı. Peki bu ödemelere kimler nasıl ulaşacak? Şubat 2023'te ödemeler henüz tamamlanmış değil. Engelliler için verilen evde bakım aylığı ne zaman ödenecek?

Evde Bakım Aylığı Şubat 2023 Ödemeleri

Evde bakım aylığında Şubat 2023 ödemeleri henüz tamamlanmadı. Bakanlık, geçtiğimiz Ocak ayında ödemeleri ayın 15'inden sonra gerçekleştirmişti. Dolayısıyla bu veriler doğrultusunda ödemelerin en kısa sürede hesaplara yatması için Şubat 15'i beklemeniz gerekebilir. 15 Şubat 2023 ila 28 Şubat 2023 tarihleri arasında ödemelerin yatacağı tahmin edilmektedir. Bakanlık konuyla ilgili detaylı bir veri sunmasa da genel olarak bu tarihler arasında hesaplara para aktarımı sağlanıyor.

Kimler Evde Bakım Aylığı Alabilir?

Evde bakım aylığı alınabilmesi için öncelikli olarak kişinin günlük ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olması gerekir. Bu da gündelik hayatta tuvalet ihtiyacından yemek ihtiyacına kadar pek çok detayı kapsar. Öte yandan devlet tarafından günlük ihtiyacını karşılayamayacak durumda olduğu onaylanan vatandaşlara, aylık olarak bakım ödemesi gerçekleşecektir. Detaylı bilgi için devletin resmi internet sitelerini kullanmanızı tavsiye ederiz.

2023 Güncel Evde Bakım Aylığı Miktarı

2023 yılı güncel olarak belirlenen destek miktarına göre evde bakım aylığı 4337 TL olmuştur. Geçtiğimiz yıl ödeme miktarı ise 3336 TL idi. Başvurusu kabul edilen vatandaşlara aylık 4337 TL'lik ödeme hesaplarına aktarılacaktır.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar